Uluslararası Rumi Medeniyetler UAM
27.08.2015

“Mevlana Muhammad Celaleddin Rumi, Hayatı, Esrerleri ve Temel Öğretileri” üzerine Viyana Yunus Emre Enstitüsünde 26 Ağustos 2015’te Müdürümüz Prof.Dr. Bilal Kuşpınar tarafından verilen koferans:

   Avusturyanın Başkenti Viyana'da 25-28 Ağustos tarihinleri arasında  Yunus Emre Enstitüsünün düzenlemiş olduğu,Uluslararası Değişen Dünya ve Sosyal Bilimlerde Araştırmalar I.Bilimsel Kongresinin "İslam Medeniyetinde Çoğulculuk " ingilizce açılış konuşması ve  "Hz.Mevlana ve Öğretilerinin Temel Prensipleri" başlıklı konferansın İngilizce sunumunu Uluslararası Rumi Medeniyetler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürümüz Prof.Dr.Bilal KUŞPINAR tarafından gerçekleştiridi.

  Konferansta Hz. Mevlana’nın hayatı ve entelektüel birikimine dair kısa bir tanıtımdan sonra, bu büyük Müslüman düşünürün insanlık, doğa, evren ve Tanrı arasında nasıl bir ilişki tasavvur ettiği görüşüldü.Devamında ise şu sorular aydınlatılacak görüşlerini sundu;

  • Hz. Mevlana global anlamda pek çok insan için neden bu kadar etkileyici oldu?
  • Dünya görüşünün temelleri nelerdir?
  • Bugünün insanlığı için Hz. Mevlana’nın öğretilerinden ne tür dersler çıkarılabilir?

The Conference on “Mawlana Muhammad Jalal al-Din Rumi, His Life, Works and Essential Teachings” at Yunus Emre Institute, Vienna, Austria, August 26, 2015.

 http://www.icwsr.org/