Tıbbi Patoloji Anabilim Dalı

Hakkımızda

1. Tarihçe

Necmettin Erbakan Üniversitesi, Tıp Fakültesi Tıbbi Patoloji Anabilim Dalı 1986 yılında Prof. Dr. Osman Yılmaz tarafından kuruldu. Patoloji laboratuarı ise 1987 yılında hizmete açıldı. 1988’den itibaren diğer öğretim üyelerinin gelmesiyle kadro zenginleşdi. Prof. Dr. Mustafa Cihat Avunduk Tıbbi Patoloji Anabilim Dalı Başkanı’dır.

Sitopatoloji Bilim Dalı, Almanya Hannover Üniversitesi Tıp Fakültesi Sitoloji Enstitüsünde, sitopatoloji eğitimi alan Prof. Dr. Osman Yılmaz  tarafından 2004 yılında kurulmuştur.

2. Yer ve Kapasite

Tıbbi Patoloji Anabilim Dalı ve Patoloji laboratuvarı hastanenin laboratuvarlar bloğunda olup 480 metrekarelik bir alana oturmaktadır.

3. Anabilim Dalı Çalışma Konuları

Klinik ve deneysel araştırmalar yapılır.

Patoloji laboratuvarı materyelleri özel ve rutin materyeller olarak ikiye ayrılır. Özel materyeller ilgili öğretim üyesi tarafından;  rutin ve frozen materyeller ise, her öğretim üyesine ayrılmış olan günde, ilgili öğretim üyesi tarafından değerlendirilir. Bu öğretim üyesi branşlaşmayı gerektiren materyelleri, bu konuda branşlaşmış ilgili öğretim üyelerine bırakır. Yıllık biyopsi materyeli 16.500, sitoloji materyeli 6000’dir.

4. Anabilim Dalı Özel Ekipmanları  

Ototeknikon, bloklama cihazı, mikrotom, su banyosu cihazı, etüv, boyama ve kapatma cihazı, kriyostat, immun boyama cihazı, araştırma ve laboratuvar mikroskopları, barkovizyon cihazı

5. Anabilim Dalı Alt Birimleri  

Sitopatoloji,  Kemik İliği Patolojisi, Böbrek Patolojisi,  Deri Patolojisi