OSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

Misyon & Vizyon


HAKKIMIZDA
Necmettin Erbakan Üniversitesi bünyesinde OSB Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu kurulması, 30.12.2021 tarihli Yükseköğretim Genel Kurulu toplantısında görüşülerek 2547 sayılı Kanun'un 2880 sayılı Kanunla değişik 7/d-2 maddesi uyarınca uygun görülmüştür.
Organize Sanayi Bölgesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulumuz, Konya Organize Sanayi Bölgesi (KOS) ile Necmettin Erbakan Üniversitesi arasında imzalanan protokolle kurulmuştur. Okulumuzda eğitim görecek öğrenciler protokol kapsamındaki firmalarda haftanın belirli günlerinde iş yeri eğitimi yapmaktadırlar.
Bu sayede öğrencilerimiz teorik ve uygulamanın bir arada olduğu daha nitelikli bir eğitim alarak, iş bulma, sanayiye ve üretime kazandırılma konusunda bir adım önde olacaklardır.
Yüksekokulumuzda;
 - Elektronik ve Otomasyon Bölümü
   * Kontrol ve Otomasyon Programı
 - Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü
   * Döküm Programı
   * Kaynak Teknolojisi Programı
   * CNC Programlama ve Operatörlüğü Programı yer almaktadır.
Söz konusu programlara ilk defa öğrenci alınması 21.06.2022 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul Toplantısında incelenmiş, 2547 sayılı Kanun'un 2880 sayılı Kanunla değişik 7/d-2, 7/h maddeleri uyarınca uygun görülmüş ve 20’şer öğrenci alınmıştır.


MİSYONUMUZ
Teorik ve uygulamalı eğitimlerİN yanında protokol yapılan işyerlerinde gerçekleştirilecek işyeri eğitimiyle birlikte, yaşam boyu öğrenmeyi hedef edinmiş, kendisini sürekli yenileyen, analiz ve sentez yapabilen, yaratıcı, girişimci, sorgulayıcı, etik değerleri özümsemiş, takım çalışmasına yatkın, toplumun ihtiyacı olan nitelikli insan gücünü yetiştirmek ve geliştirmek.

VİZYONUMUZ
Dünya’da sürekli değişen sosyo-ekonomik şartlara ve teknolojik gelişmelere uyum sağlayabilecek, çağın gereksinimlerini algılayan, bölgesel ve milli sorunlara duyarlı, bilinçli öğrenciler yetiştirmek; ülkemizin nitelikli ara eleman ihtiyacını işyeri eğitimleriyle de destekleyerek gidermeye yönelik çalışmalarımıza aralıksız devam etmek; üniversite, sanayi ve toplum işbirliğini arttırıcı çalışmalarımızı yenilikçi ve girişimci uygulamalarla devam ettirmektir.