Geleneksel Sanatlar UAM
21.06.2023

SELÇUKLU SULTANLARI MİNYATÜR SERGİMİZ ANKARA NURİ PAKDİL EDEBİYAT MÜZE KÜTÜPHANESİNDE AÇILDI


Necmettin Erbakan Üniversitesi Geleneksel Sanatlar Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak Cumhuriyetin 100. yılında sanata ve sanatçıya saygı çerçevesinde düzenlemiş olduğumuz Selçuklu Sultanları Minyatür Sergimiz Ankara Nuri Pakdil Edebiyat Müzesinde açıldı. 
Sergimizin muhteviyatını Anadolu’yu bizlere vatan edinen Selçuklu sultanları ve bu sultanların dönemlerine ait mimari, siyasi, askeri olaylar, tarihi bilgiler ışığında minyatür sanatı ile tasvir edilmiş eserler oluşturmaktadır.  
Selçuklunun başkenti Konya’da üretilen ve Cumhuriyetin başkenti Ankara’da ilk defa sergilenen bu eserler; Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü öğretim elemanları Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Zehra Sayın ve Öğr. Gör. Rıdvan Ak hocalarımızın büyük emekleri ile ortaya çıkmıştır.
Merkez Müdürümüz Ali Fuat BAYSAL ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Sayın Ömer Faruk Belviranlı Beyefendinin açılış konuşmalarının ardından Ankaralı sanat dostlarının da katılımıyla sergimiz ziyaret açıldı. 
Sanatseverlerimiz sergimizi 19- 23 Haziran 2023 tarihleri arasında gezebileceklerdir.