İletişim Çalışmaları UAM

REDAKSİYON

Üniversitemizin Bilimsel Yayınlar Koordinatörlüğü’ne bağlı Redaksiyon birimi resmî müracaat ile yayınlanması talep edilen yazılı materyallerin basıma hazır hâle getirilmesi için çalışmalar yapar.
Birime gelen yazılı metin; başlıkla içeriğin uyumu, metnin yazım amacına uygunluğu, anlamı ve bağlamı açısından değerlendirilerek sürece dâhil olur. Sürece dâhil olan yazılı metin redakte edilir. Redaksiyon, yazılı metnin okuyucuya sunulmadan önce son kez dil bilgisi, yazım kuralları, anlatım bozukluğu, söz dizimi hataları bakımından incelenerek metnin en hatasız şekilde yayıma hazır hâle getirilmesini amaçlar. Yazılı metin eğer çeviriyse hedef metindeki çeviri ve terminoloji hataları da gözden geçirilir. 
Redaktör, esere ilişkin yazarı ve yayınevini ilgilendirebilecek yasal sorunlar hakkında uyarılarda bulunur ve eserin okuyucuya en hatasız şekilde aktarılması için çalışmalar yapar.
Redaktör, sistem içerisinde yazar ve yayınevi arasındaki iletişimde denge unsuru olarak sürecin yürütülmesine katkı sağlar.