Yabancı Uyruklu Öğrencilere Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

17.11.2023
Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

Üniversitemizde eğitim gören yabancı öğrencilerin sosyal uyumunu desteklemek, hak ve yükümlülükler konusunda bilgilendirme yapmak amacıyla İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından toplantı düzenlendi.

Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ve İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından, Üniversitemizde eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerin uyum sürecini hızlandırmak amacıyla Ahmet Keleşoğlu Yerleşkesi Nezahat Keleşoğlu Konferans Salonu’nda bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanı Nafiz Koç’un da katıldığı programda İl Göç İdaresi Müdürlüğü Uyum ve İletişim Grup Başkanı Saliha Ötügen, yabancı uyruklu öğrencilerin hak ve hükümlülükleri, insan ticareti ve uyum konularında bilgiler verdi.

İkamet izni, sağlık sisteminden yararlanma ve çalışma izni gibi konularda bilgiler veren İl Göç İdaresi Müdürlüğü İkamet Çalışma Grup Başkanı Müdahir Çelik ise, Yabancılarla İletişim Merkezi’nin (YİMER) sağladığı kolaylıkları ve imkânları anlattı.

Konferansın sonunda İl Göç İdaresi uzmanları, yabancı uyruklu öğrencilerin sorularını yanıtladı.