Üniversitemizin Acı Kaybı

05.06.2014

İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyemiz ve Sosyal Bilimler Enstitüsü müdürü Prof. Dr. Hüseyin Tekin Gökmenoğlu 4 Haziran Çarşamba günü Seydişehir'de gerçekleştirilen Senato Toplantısı sonrası saat 18.30'da vefat etti.

İlahiyat Fakültesi camiinde 5 Haziran Perşembe günü öğle namazı öncesi yapılan programda konuşmacılar; Gökmenoğlu Hocanın çalışmaları ve hizmetlerindeki azmini ve gayretini, talebe yetiştirme konusunda ki iştiyakını dile getirerek kendisine rahmet dileyerek, helallik istediler.

Merhum Hocamızın cenazesi,  öğle namazını müteakip kalabalık bir cemaat tarafından İlahiyat camiinde kılınan cenaze namazından sonra, Musalla Mezarlığına defnedildi.

Hüseyin Tekin Hocamıza Allah'tan rahmet, kederli ailesi ve sevenlerine sabri cemil ve başsağlığı dileriz.

Prof. Dr. Hüseyin Tekin GÖKMENOĞLU

1961  yılında  Kastamonu’nun  Araç İlçesi  Akıncılar  Köyünde  doğdu.  İlköğrenimini  Daday  Akpınar  Köyünde,  Lise  öğrenimini  orta  kısmı  ile  beraber  1978’de  Kastamonu  Göl  Öğretmen  Lisesinde  tamamladı.  1983  yılında  Ankara  Üniversitesi  İlahiyat  Fakültesini,  1987 yılında  da  Ankara Üniversitesi  Hukuk  Fakültesini  bitirdi.  1984  yılında  Selçuk  Üniversitesi  İlâhiyat Fakültesinde İslam Hukuku Anabilim dalı Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı.

1988’de  Avukatlık  stajı  yaptı.  1991  yılında  Dr.,  1997  yılında  Doç.  Dr.  ve  2004  yılında Profesör  oldu. Evli  ve  dört  çocuk  babası. İyi  derecede  Arapça  ve  Almanca  bilen Tekinoğlu; Şubat  2012  Tarihinden bu yana Necmettin  Erbakan  Üniversitesi  Sosyal  Bilimler  Enstitüsü müdürlüğü yapmaktaydı.