Üniversitemizde Güvenlik, Sağlık ve Çevre Uygulamaları Haftası Seminerleri Başladı

08.09.2014

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi ile Güvenlik, sağlık ve Çevre Araştırma Merkezinin katkılarıyla 08–12 Eylül 2014 tarihlerinde Güvenlik, Sağlık ve Çevre Uygulamaları Haftası çerçevesinde seminerler düzenlenecek. Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesinde gerçekleşen programın birinci gününde; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kırbıyık ve akademisyenler yer aldı.

Seminerde, Portekiz'deki Minho Üniversitesinden ergonomi konusunda uzman olan Prof. Dr. Pedro Arezes’in sunumuyla "İş Güvenliği ve kişisel Koruyucu Ekipmanlar" konusu ele alındı.

Prof. Dr. Pedro Arezes sunumunda şunlara değindi: “Kişisel Proje Ekipmanları pek çok fabrikada kullanılan ekipmanlar olup kişisel yaralanmaların önüne geçmek içindir. Bazen çok fazla önem verilmemektedir. Bugün burada bunun ne kadar önemli olduğunu anlatacağım. Eğer Kişisel Koruyucu Ekipmanları, mevcut kazalara göre seçilmezse kaza kaçınılmaz olur. Sakatlanma ve hatta ölüm riski oluşturabilir. Kazaların ayrıntılarının da bilinmesi gerekir; kazanın büyüklüğü, kaza sırasında oluşan etkiler gibi. Programın en önemli özelliklerinden biri bu ekipmanlar hakkında çalışanların, kullananların eğitilmesi. Eğer çalışanlar bu değişimi kabul etmezlerse proje tümüyle başarısız olabilir.”

Seminerde kişisel koruyucu ekipmanların iş yerlerindeki potansiyel kazaların ve çalışan yaralanmalarının önlenmesindeki rolü üzerine de konuşan Prof. Dr. Arezes, kişisel koruyucu ekipmanların etkinliğini bilimsel açıdan değerlendirdi. Ayrıca Prof. Dr. Arezes basit olarak görülen kişisel koruyucu ekipmanların etkinliğinin teknolojinin kullanılmasıyla çok daha iyi hale getirilebileceğini örneklerle gösterdi.

Paylaş