Üniversitemiz, Uluslararası Dev Kongreye Ev Sahipliği Yaptı

26.02.2024
Tıp Fakültesi

Dünya’da ve Türkiye’de “Acil Tıp” alanında ortaya çıkan gelişmeleri ve sorunları bilimsel bir bakış açısıyla ele almak, değerlendirmek ve çözüm önerileri getirebilmek amacıyla düzenlenen 1. Uluslararası Acil Akademik Tıp Kongresi, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı ev sahipliğinde Konya’da gerçekleştirildi.



Novotel Konya’da 3 gün süren uluslararası kongreye Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bahadır Feyzioğlu, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Nail Güner, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve 1. Uluslararası Acil Akademik Tıp Kongresi Başkanı Prof. Dr. Abdullah Sadık Girişgin, Sağlık Bakanlığı temsilcileri ile yurt içi ve yurt dışından çok sayıda akademisyen katıldı.



Farklı ülkelerden 6, yurt içinden ise 72 konuşmacının söz aldığı kongre boyunca çok sayıda sözel ve poster bildiriler katılımcılarla buluştu. Acil tıp konularının yanı sıra acil tıbbın geleceği, yan dal ile gelecek ve tamamlayıcı tıp konuları konuşuldu.

Bildiri ödülleri Başkan Prof. Dr. Abdullah Sadık Girişgin tarafından sahiplerine verildi. Toplam 3 gün süren kongre Çatalgöyük gezisi ile son buldu.




 
Paylaş