Üniversitemiz Personeline İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Verildi

29.04.2022
İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereğince, çalışanların korunması ve iş verimliliğinin artırılması amacıyla üniversitemiz bünyesinde çalışan sürekli işçi kadrosunda çalışan personele Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi verildi. Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Nezahat Keleşoğlu konferans salonunda gerçekleştirilen eğitim, fiziki katılımın yanı sıra, tüm personelin de yararlanabilmesi açısından online eğitim şeklinde de üniversitemizin you tube hesabından canlı olarak yayınlandı.

Üniversitemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Kahraman, Prof. Dr. Hidayet Oğuz, Prof. Dr. Nuriye Koçak, İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Yağcı ile İşyeri Hekimi Doç. Dr. Mehmet Uyar ve İş Güvenliği Uzmanı Tamer Seyfettin Burak tarafından verilen eğitim iki gün sürdü. Gerçekleştirilen eğitimde çalışanlara kendilerinden veya çalışma ortamından kaynaklı tehlikeler ve riskler hakkında bilgi verilerek, çalışma mevzuatı ile ilgili hak ve sorumlulukları konusunda da aktarımlarda bulunuldu.