Üniversitemiz Öğrencileri Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okullarla Kucaklaştı

10.06.2014

Üniversitemiz ve Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) işbirliğinde Konya Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ilkokul ve ortaokullarda bilim sevgisini aşılamak için “Bilim Sevgisi” etkinliği düzenlendi.  Program; Özel Gündoğdu Kolejinde yapılan etkinlikle açıldı. 9–11 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek olan etkinlikte;  TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Erol Pehlivan, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mustafa Pehlivan, TÜBA Proje Sorumlusu Aysu Erözel, ve 30 Fen Bilgisi Anabilim Dalı öğrencimiz ilkokul ve ortaokul öğrencilerine sunumlar yapacak.

Üniversitemiz öğrencilerini Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarla kucaklaştıran ve 3 gün sürecek etkinliğin amacı; bilimi, ilk ve ortaokul çağlarındaki öğrencilere aşılamak ve ülkemize ‘Bilim Sevgisi’ ile donatılmış genç bilim insanları kazandırmaktır. Bu grup çalışması ile bölgemizde ve ülkemizde öğretmen adayları ilk ve ortaöğretim öğrencilerine bilim sevgisini aşılayacaktır. Bu şekilde kardeşlik bağları güçlenecek, üniversite gençliği ve öğrenciler arasında bilim sevgisi ile beraber bir bütünleşme doğacaktır.

Etkinliğin Yapılacağı Okullar:

Özel Gündoğdu Koleji