Uluslararası STEM Projesi Tüm Hızıyla Devam Ediyor

19.02.2024
Uygulamalı Bilimler Fakültesi
Erasmus+ Okul Eğitiminde İşbirliği Ortaklıkları (KA220-SCH) kapsamında, Üniversitemiz koordinatörlüğünde yürütülen “Innovative Model of Learning STEM in Secondary Schools” projesinin ikinci yurt dışı toplantısı Yunanistan’ın Kavala şehrinde gerçekleştirildi.

Yunanistan IEK Kavalas ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Üniversitemiz adına, Uygulamalı Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Öğretim Üyesi ve Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kocaoğlu, Uygulamalı Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şemseddin Gündüz, Fen Fakültesi Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yakup Yılmaz katıldı.

Almanya (Universität Paderborn ve Ingenious Knowledge GmbH), İtalya (EURO-NET), Romanya (Colegiul Tehnic "Haralamb Vasiliu"), Türkiye (Ahi Evran Anadolu Lisesi ve Yusuf Demir Bilim ve Sanat Merkezi) ile ev sahibi kurumdan temsilcilerin hazır bulunduğu toplantıda, öncelikle ilk iki toplantıda alınan kararlar ve bu kararların uygulama sonuçları üzerine değerlendirmeler yapıldı. Ardından tüm kurumlar, projenin üç temel entelektüel çıktısı üzerine şu ana kadar yapmış oldukları çalışmaların görsel materyal sunumlarını gerçekleştirdi. STEM ile ilgili olarak ülke bazında en iyi örnek uygulamaların yer aldığı çalışmalar da tüm kurum temsilcileri tarafından ayrı ayrı bir kez daha ele alınarak proje içeriğinin zenginleştirilmesine katkı sağlandı.



Pedagojik model oluşturma, öğretmen eğitimi geliştirme ve online eğitim
Proje üzerinde daha önce planlanan adımlar doğrultusunda yoğun çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kocaoğlu, “Ortak kurumlar ile birlikte uyum içerisinde pedagojik model oluşturma, öğretmen eğitimi geliştirme ve online eğitim oluşturma konularına yönelik entelektüel çıktılar elde ediyoruz. Proje kapsamında daha önce öngörülen diğer tüm uygulamalar proje takvimine uygun şekilde devam ediyor” dedi.
 
STEM Nedir?
 
STEM; Bilim (Science), teknoloji (Technology), mühendislik (Engineering) ve matematikten (Mathematics) oluşan, dört disiplini bütünleştiren bir öğrenme, uygulama ve geliştirme yaklaşımıdır. STEM, bu dört disiplini bir araya getiren ve problemleri çözmek için gerçek dünyadan öğretim yöntemleri sunan ve disiplinler arası programa entegre eden bir öğretim felsefesidir. Öğrencileri bu alanlardan herhangi birinde eğitmek yerine, STEM eğitimi, öğrencilerin bir kariyere sahip olmaları ve gerçek dünya uygulamalarını göz önünde bulundurmaları ve daha donanımlı olmaları için bu dört disiplini uygulamalı bir yaklaşımla birleştirir. STEM Eğitimi, sınıfta proje tabanlı öğrenmeye odaklanır. Gerçek zamanlı uygulamalar ve öğrenme deneyimleri sunar. Öğrenciler, STEM’ in çeşitli alanlarını, sınıf içinde ve çevrelerindeki dünya arasında bir bağlantı kurmalarına yardımcı olacak şekilde uygularlar.
 
Paylaş