Turizm Fakültesi Öğrencilerimize Almanya'da Staj İmkanı

08.07.2014

Üniversitemiz Turizm Fakültesi öğrencilerinden isteyenler yaz stajlarını Almanya’da yapabilecek. Turizm Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Raif Parlakkaya tarafından verilen bilgiye göre; 2014–2015 Eğitim-Öğretim döneminden itibaren Turizm Fakültesinin Turizm İşletmeciliği, Turist Rehberliği ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri Almanya’nın çeşitli eyaletlerinde Turizm sektöründe yer alan kurum ve kuruluşlarında staj görerek mesleki tecrübelerini ve dil becerilerini geliştirebilecekler. Bu konuda Alman Federal İş Bulma Kurumu’na bağlı Yurtdışı İlişkiler ve İş Bulma Merkezi ile gerekli yazışmalar yapılarak, mutabakat sağlandı. Öğrencilerin staj süresince sigorta, konaklama ve yeme-içme giderleri işveren tarafından karşılanacak, ayrıca 350 Euro net maaş ödenecektir. Stajyer öğrencilere bir kereye mahsus olmak üzere 150 Euro ulaşım gideri yardımı da yapılacak.

İlk defa 2014-2015 eğitim-öğretim yılında başlatılacak olan uygulama ile uygulamalı derslerde eğitimin, fakültenin öğretim elemanlarının yanında otellerin şef aşçılarıyla beraber yürütülmesi sağlanacak. Öğrenciler; ilk iki yıl temel bilgileri alacak, üçüncü dönem aldığı uygulamalı dersler ile birlikte öğrenciler için yeni ve farklı bir yaklaşım getirilmiş olacak. Öğrenciler en az 3 aylık sürede yapacakları stajda 'İş başında eğitim' uygulamasıyla  şef aşçılardan eğitim alacak ve teorik bilgilerini otellerde uygulama fırsatı yakalayacak.