TS EN ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi İçin İlk Başvuru Üniversitemizden

17.03.2022

Dünyayı daha yaşanır kılmak ve gelecek nesillere daha güzel bir dünya bırakabilmek için Üniversitemiz üzerine düşen görevleri yerine getirmeye devam ediyor. Üniversitemiz, sürdürülebilirliğin önemli bir parçası olan enerjinin, daha etkin bir biçimde kullanılması için TS EN ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesini alan ilk devlet üniversitesi olma hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor.

Enerji Yönetim Sistemi'nin üniversitemizde kurulması ile birlikte aynı hizmeti daha az enerji harcayarak üretebilmemiz mümkün olacaktır. Sadece üniversitemize değil aynı zamanda dünyamıza ve ülkemize önemli katkıları olacak bu sistemin kurulması için Üniversitemizde, Genel Sekreterimiz Ecevit Öksüz öncülüğünde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.



Türk Standartları Enstitüsü Baş Tetkik Görevlisi Zeynep Öztürk’ün bilgilendirmeleri ile gerçekleşen toplantıda üniversitemizin enerji verimliliği için gerekenlerin yapılması kararlaştırıldı.

Bilgilendirme toplantısı, Üniversitemiz Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Emre Çınar, Enerji Yönetimi Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Nihat Çankaya, Kurumsal Kalite Geliştirme ve Akreditasyon Koordinatörü Doç. Dr. Ceyhun Can Özcan, Koordinatör Yardımcıları Doç. Dr. Ahmet Türkan ile Öğr. Gör. Dr. Ebru Özer Topaloğlu ve koordinatörlük ekibi, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Ahmet Bülbül ve ekibi, Tıp Fakültesi Hastanesi Kalite Yönetim Birim Sorumlusu Türker Acar ve ekibinin katılımları ile gerçekleşti. 

Üniversite olarak gelecek nesillerin haklarını, doğamızı ve ülkemizin çıkarlarını koruma sorumluluğunun farkında olarak hareket etmekteyiz. TS EN ISO 50001 Enerji Yönetim Sisteminin Üniversitemizde kurulmasıyla beraber enerji tasarrufunun yanı sıra akademik ve idari personelimiz hatta öğrencilerimiz arasında enerji farkındalığının artmasını bekliyoruz. Bu konudaki çalışmalarımızla, küresel sorunumuz olan çevre kirliliğini önlemede önemli bir adım atarak daha az sera gazı emisyonu, daha az karbon ayak izi için çaba harcıyoruz.  
Paylaş