TÖMER Öğrencileri Eskişehir’de

28.05.2014

Üniversitemiz Konya Türkçe Öğrenim Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER) öğrencileri, Şehir ve Kültür Gezileri kapsamında bu hafta Eskişehir’i gezdiler.  Türk Dünyası kültür başkenti Eskişehir'i daha yakından tanımak amacıyla Okutman Fatih Cihat Büyükmatür nezaretinde Eskişehir’e giden öğrenciler; Kurşunlu Cami ve Külliyesi, müzeler, tarihi Odunpazarı evleri, cam ve gümüş yapımı atölyesi, Odunpazarı Belediyesi tarafından cam ve seramik üzerine yapılan çalışmaların satışının yapılması için yapılan Arasta’yı, Beyler Sokağı tarihi Atlıhan Geleneksel El Sanatları Çarşısı, Bal Mumu müzesi, Kentpark, Sazova Bilim ve Kültür Parkı olmak üzere Odunpazarı Bölgesi’nin tarihi güzellikleri arasında keyifli bir kültür gezisi yaptı.

Özellikle Atlıhan Geleneksel El Sanatları Çarşısı'na büyük ilgi gösteren öğrenciler, lületaşı, cam ve gümüş işlemeciliği ustalarının yaptığı birbirinden değerli ürünleri incelediler.

Geziye katılan Konya TÖMER Öğrencileri, Tarihi Odunpazarı Bölgesi'nde zevkli bir o kadar da eğitici bir gezi yapma imkânı bulduklarını ve bölgenin tarihi atmosferinden, özellikle de evlerin mimari yapısından çok etkilendiklerini ifade ederek,  daha geniş bir zamanda Eskişehir ilini tekrar ziyaret etme fırsatı bulduklarında tarihi Odunpazarı Evlerinde kalmak istediklerini vurguladılar.

 Sazova Kültür Parkı Büyüledi

Sazova Kültür ve Bilim Parkı, Yalaman adası şehir merkezini gezen öğrenciler; Eskişehir’in meşhur çiğböreğini ve yöresel yemeklerini tatma fırsatını bulup, gondol ve tekne turu yaparak akşam üzeri Eskişehir’den ayrıldılar.

Bu tür gezilerle Türkiye’yi ve şehirlerin kültürlerini daha iyi tanıma fırsatı yakaladıklarını dile getiren öğrenciler, bu imkânları sağlayanlara teşekkür etti.

Paylaş