Selçuklu Belediyesi Otizm ve Down Sendromlular Yaşam Merkezi’nin Temeli Atıldı

09.04.2014

Türkiye’de ilk kez Konya’da Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından yapılacak Otizm ve Down Sendromlular Yaşam Merkezi’nin temeli, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın katıldığı törenle atıldı.

Selçuklu ilçesi Yazır Mahallesi’nde yapılacak merkezin temel atma töreni zihinsel engelli bir gencin ney dinletisi ile başladı. Törende ev sahibi olarak konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sözlerine Konya’daki sabah saatlerinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek başladı. Önemli bir süreçten çıktıklarını, 30 Mart seçimlerinden sonraki ilk programlarını temel atma töreni ile yaptıklarını kaydeden Başkan Altay, ikinci 5 yıllık hizmet dönemlerinde kendilerine çok yüksek oy oranı ile destek veren ilçe halkına teşekkür etti. Başkan Altay, aynı azim ve heyecanla verilen emanete sahip çıkacaklarını belirterek, ilk 5 yıllık hizmet dönemlerinde ilçeye spor salonlarından yüzme havuzlarına, parklardan oyun alanlarına birçok eser kazandırdıklarını ve vizyon projelerin de temelini attıklarını kaydetti. Başkan Altay tüm hizmetleri taçlandıran bir projenin temelini vurgulayarak bu yaşam merkezi sadece çocuklarımızın değil ailelerin de burada birlikte olacakları bir mekan kuruyoruz. Bu proje yıl sonunda tamamlanmış olacak dedi.

Aileler adına konuşan Konya Otizm Derneği Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Kırbıyık, bugün bir rüyanın gerçek olduğunu ve örnek bir eserin yapılacak olmasından dolayı Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür etti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklu Belediyesi’nin çok önemli bir sosyal belediyecilik yatırımını gerçekleştirdiğini söyledi. Konya’nın en önemli özelliklerinden birisinin de hayatın her alanına eser ürettiğini ifade eden Başkan Akyürek:  “Dünya örneklerinin en iyilerinden bir projeyi Konya’da, Selçuklu Belediyesi hayata geçiriyor. Selçuklu Belediye Başkanımızı ve çalışma arkadaşlarını tebrik ediyorum. Bu aynı zamanda Türkiye'ye örnek olacak. Otistik çocuklarımızla ilgili burada ne yapılacağını uygulamalı olarak Türkiye’ye göstermiş olacağız. Avrupa’da otistik çocukların gelişimini gözlemlediğiniz de çok ileri seviyelerde  olduğunu görüyorsunuz. Türkiye bu konuda aradaki mesafeyi kapatıp onların önüne geçmeli.” diye konuştu.

Milletvekilleri adına konuşan Ak Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, daha önce kendi kaderine terk edilen engellilerin iktidarları dönemin de her türlü desteği almaya başladığını söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam konuşmasında, bakanlık olarak kimsesizlerin kimsesi olma anlayışı ile yola çıktıklarını dile getirdi. Otizm, pek çok alanda sorun yaşandığını ve sayısının her geçen gün arttığını bildiğimiz, çok boyutlu olarak ele alınması gereken bir engellilik durumudur. Türkiye’ye örnek merkeze personel desteği vereceğiz. Bakan İslam, tüm engellilerin yaşam standartlarını yükseltmeye, hayata daha fazla katılmalarına imkan vermeye çalışırken, her bir engelli bireyin de yanında olmak, sıkıntılarını paylaşmak istediklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından yapılan dua sonrası Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti Milletvekili Mustafa Akış, AK Parti Milletvekili Gülay Samancı, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Konya İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Muhsin Kar, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, ve törene katılan diğer protokol üyeleri ile engelli çocuklar birlikte butona basarak Otizm ve Down Sendromlular Yaşam Merkezi’nin temelini attı.

Paylaş