Rektörümüz Jandarma Teşkilatının 175. Kuruluş Yıldönümü Kutlamalarında

16.06.2014

Jandarma Teşkilatı, 175’inci kuruluş yılını Konya Bölge Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen bir programla kutladı.

175’inci kuruluş yıl dönümü kapsamında yapılan programa; Vali Muammer Erol, Vali Yardımcısı, Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Güral Alpar, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Tarım İl Müdürü Yardımcısı, diğer protokol katılımcıları ve askeri personeller ile aileleri katıldı.

“GÖNÜL BAĞIMIZ VAR”

Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Güral Alpar konuşmasına; şehit yakınları, gaziler, askerliğini temsili olarak jandarmada yapan engelliler, yaşlılar ve askeri personel ile ailelerine törene katılarak kendilerini yalnız bırakmadığı için teşekkür ederek başladı. Tuğgeneral Güral Alpar, ‘Jandarma’ adını Selçuklu Devleti Saray Muhafızlarından alan ve bu devlete başkentlik eden Konya ile gönül bağları bulunduğunu söyledi. Tuğgeneral Alpar: "Jandarma teşkilatının kuruluş tarihi 1839 yılı olarak kabul edilir ancak bu tarihin daha da gerilere gittiğini görüyoruz. Bizim jandarma olarak Konya ile gönül bağımız var. Çünkü jandarma kelimesinin esası 'Candar'dan geliyor. Candar Selçuklu Devletinde Saray Muhafızıdır. Bu teşkilat daha sonra yayılarak diğer Müslüman devletlere de gidiyor. Ve Avrupa jandarmaları için bir ilham kaynağı oluyor. Alaaddin Keykubat ilk kez Konya'ya geldiğinde yanında 200 Candar ile geliyor. Bu nedenle Konya bizim için çok önemli." dedi.

PERSONEL ÖDÜLLENDİRİLDİ

Konuşmaların ardından Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşu nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ve görevlerinde üstün başarı gösteren jandarma personeline Konya protokolü çeşitli hediyeler verdi. Antalya Akseki Jandarma Komanda Tabur Komutanlığında görevli askerler silahlı gösteri sundu. Özel eğitimli köpeklerin gösterisinden sonra konvoy geçişi yapılarak, jandarmanın kullandığı silah ve teçhizat sergi ile tanıtıldı.

Paylaş