Prof. Dr. Tufail Hussain Sherazi, Üniversitemizi Ziyaret Etti

21.05.2014

2013 yılında Pakistan’da “ Yılın Bilim Adamı” seçilen Prof. Sherazi, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker’i  ziyaret etti. Ziyarette Rektör yardımcılarımız Prof. Dr. Tahir Yüksek ve Prof. Dr. Muhsin  Kar ve Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Kara da hazır bulundu.

Üniversitemiz; Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Kara tarafından sunulan ve kabul edilen TUBİTAK 2221 - Konuk veya Akademik İzinli (Sabbatical) Bilim İnsanı Destekleme Projesi  kapsamında, ülkemize misafir olarak gelen Prof. Sherazi, ziyarette Pakistan kültüründe önemli bir yer tutan, saygı, onur ve şükran ifadesi olan “ACIRAK” takdim etti.   Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker  de, Üniversitemiz bünyesindeki, kültürel çalışmalardan oluşan bir hediye paketi takdim etti.

Prof. Sherazi, proje kapsamında yapılacak çalışmalar ve değişik ülke temsilcilerinin katılacağı çoklu projeler hakkında bilgiler verdi.  Pakistan -Türkiye arasında gerçekleşmekte olan bilimsel çalışmalara ilave olarak , kültürel ve ticari çalışmaları da artırmak için de gerekli girişimlerde bulunacağını belirten Prof. Sherazi, daha önceki ziyaretlerinden sonra, Üniversitemizdeki gelişmeleri dikkatlice ve büyük bir mutlulukla izlediklerini belirtip, emeği geçenlere teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Üniversitemiz bünyesindeki yürütülmekte olan yeni çalışmalar hakkında kısa bilgiler verdi. 

Halen Pakistan Sindh Üniversitesi Analitik Kimya Mükemmeliyet Merkezi Öğretim Üyesi olan Prof. Sherazi, ülkemizde 3 ay boyunca bilimsel araştırmalar ve endüstriyel uygulamalar konusunda çalışmalar yapacak. 

Paylaş