Öğrencimiz İbrahim İpek, Japonya’daki Yarışmada 4 Ödül Kazandı

03.05.2023
Hukuk Fakültesi

Üniversitemiz Hukuk Fakültesi öğrencisi İbrahim İpek, Japonya’da bilişim alanında düzenlenen EthGlobal Hackathon yarışmasında 4 ödülün sahibi oldu.

İpek, Japonya’nın Tokyo şehrinde düzenlenen EthGlobal Hackathon yarışmasına ekip arkadaşlarıyla birlikte katılarak önemli bir başarıya imza attı. Uluslararası 4000’in üzerinde başvuru yapılan yarışmaya 850 proje kabul edildi. Yarışmaya kabul edilen 850 projeden 350’si finale kaldı. İpek’in projesi, yarışmadaki 20 ödülden 4’ünü almaya hak kazandı.

Öğrencimiz İbrahim İpek, Japonya’daki yarışma için ekibiyle birlikte merkeziyetsiz sistemleri yeni geliştirilen hesap soyutlama tekniğiyle akıllı sözleşmelerin hesap cüzdanı oluşturması üzerine bir proje hazırladı. Proje, zincirler arası takas işlemlerine izin veriyor ve basitleştirilmiş işlemleri kullanımı kolay arayüzüyle kullanıcılara sunma imkanı sağlıyor.

Başarısından dolayı öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.