Konya TÖMER Öğrencileri Antalya’da

03.06.2014

Necmettin Erbakan Üniversitesi Konya Türkçe Öğrenim Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER) öğrencileri, Şehir ve Kültür Gezileri kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ‘Seyyah Bizim İller’ projesi dâhilinde Antalya’yı gezdi.

İlk olarak Manavgat Şelalesi ile başlayan gezide öğrenciler, bölgenin doğasına hayran kaldı. Ardından Side Antik Tiyatro’yu görmeye giden öğrenciler burada okudukları şiirlerle bölgeyi gezmeye gelen turistlerin ilgi odağı oldu. Öğle yemeğinin ardından Kurşunlu Şelalesi ile devam eden gezi, Ahi Yusuf Camisi, Konya Altı Plajı ve Antalya Şehir turu ile son buldu. TÖMER öğrencileri, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın düzenlediği  projeyle ve rehber eşliğinde gerçekleşen geziyle Antalya’nın güzelliklerini gördüler.

Konya Tömer’ in mensubu oldukları için çok şanslı olduklarını dile getiren öğrenciler şunları söyledi; "Şehir ve Kültür Gezileri’ ile bizlere yeni yerleri gezip görme fırsatı sunuluyor. Bu durumdan oldukça mutluyuz. Geziler sayesinde yaşadığımız ülkenin şehirlerinin inceliklerini öğreniyoruz. Antalya’nın tarihi ve doğal güzelliklerine hayran olduk. Dünyanın dört bir yanından gelen insanların Antalya’yı gezmek için neden bu kadar istekli olduklarını şimdi biraz daha iyi anladık."

Paylaş