İnsan Sağlığı ve Çevre Problemleri Çözme Konusunda Disiplinler Arası Araştırma Yaklaşımı Semineri Düzenlendi

11.06.2014

İngiltere De Monfort Üniversitesi Uygulamalı Tıp Bilimleri Koleji Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Parvez I. Haris; Eğitim Fakültesinde “İnsan Sağlığı ve Çevre Problemleri Çözme Konusunda Disiplinler Arası Araştırma Yaklaşımı” konulu seminer verdi.

Seminerde;  Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Muhsin Kar, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Kara ve diğer Öğretim Üyeleri hazır bulundu.

Güvenlik, Sağlık ve Çevre Uygulama ve araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mohammed SHAHRİARİ, Prof. Dr. Haris’in akademik ve endüstriyel çalışmaları hakkında bilgi vererek kısa özgeçmişini sundu.

Prof. Haris, Disiplinler arası yapılan çeşitli çalışmaların sonuçları ve yorumları üzerine bilgiler vererek, Bangladeş ve çevresindeki çevre ve sağlık problemlerinin temel çözümleri ve uygulama metotları üzerine yapılmış çalışmaları örnek göstererek, Ülkemizdeki birçok problemin giderilmesi üzerine yorumlar yaptı.  

Seminer sonrasında, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Kara, Üniversitemizi ziyaret anısına kendisine plaket takdim etti ve katkılarından dolayı teşekkür etti.

Prof. Dr. Haris kendisini davet eden Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğüne ve katılımcılara teşekkür ederek ortak çalışma zeminlerinin oluşturulması için gerekli girişimlere hazır olduğunu söyledi. 

 

Paylaş