II. Uluslararası İslam Ticaret Hukuku Kongresi Başlıyor

13.10.2015

Üniversitemiz, Konya Ticaret Odası ve KTO Karatay Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen II. Uluslararası İslam Ticaret Hukuku Kongresi 15-18 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Kongrede İslam ticaretinde günümüzdeki meseleler konuşulacak.

Kongre hakkında bilgi vermek üzere düzenlenen basın toplantısında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, dünyada ciddi ekonomik krizlerin yaşandığını ve buna bağlı olarak ekonomik çalkantıların meydana geldiğini ifade etti. Bu durumdan en çok İslam ülkelerinin etkilendiğini dile getiren Şeker, herkesin İslam ülkelerindeki dayanışmanın artmasını temenni ettiğini vurguladı.

19 yıl önce birincisi düzenlenen Uluslararası İslam Ticaret Hukuku Kongresi’nin çok başarılı geçtiğini hatırlatan Şeker, bu alanda ortaya çıkan sorunların büyüdüğünü ve yeni cevaplar arandığını bu nedenle ihtiyaca binaen kongrenin ikincisinin düzenlendiğini söyledi.

Allah Birliğimizi Bozmak İsteyenlere Fırsat Vermesin

Son günlerde yaşanan terör olayları ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Şeker: “Allah birliğimizi dirliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin ve özellikle İslam kardeşliği çerçevesinde bir arada uzun yıllar yaşamayı nasip etsin.” dedi.

İslam ticaret hukuku içerisinde bir arada yaşama kültürünün sosyal adalet anlamında karşılıklı kardeşinin sorunuyla ilgilenme ve kardeşine destek olma anlamında genel prensibin de söz konusu olduğunu ifade eden Şeker: “İslam ticaret hukuku sadece kar amaçlı olmayan aynı zamanda toplumu yaşatarak uzun soluklu, herkesin refah düzeyini gözeterek sağlıklı bir ticaret amacı güden bir anlayışa sahiptir. Bu anlamda II. Uluslararası İslam Ticaret Hukuku’nun bu şekliyle de dünyadaki Müslümanların gelişmesine dayanışmasına katkıda bulunacağını düşünüyorum.” ifadelerine yer verdi.

Son dönemde yaşanan olaylardan dolayı üzüntüsünü belirterek konuşmasına başlayan KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade ise ülkenin son zamanlarda ekonomik ve teknolojik yönden geliştiğini belirtti. “Türkiye İslam dünyası için ciddi bir umut” diyen Sade, kongrede olduğu gibi İslam dünyasıyla ilgilenmeye devam etmenin gerekli olduğunu dile getirdi.

Kongre Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Bayyiğit de kongre boyunca konuşulacak konu başlıkları hakkında bilgi verdi. İslam ticaretindeki sorunlara cevap aranacağını ifade eden Bayyiğit bu anlamda kongrenin ciddi önem arz ettiğini söyledi. 

Paylaş