Güvenlik, Sağlık ve Çevre Uygulamaları Haftasında “Asbestos ve Nano – Metaryellerin Riski ile İlgili Karar Verme Sürecine Bilimsel Bakış” Programı

04.06.2014

Güvenlik, Sağlık ve Çevre Uygulamaları Haftası kapsamında 3 Haziran saat 10:00 – 12:00 arasında Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Erol Güngör Konferans Salonunda program düzenlendi. Hollanda Delft Teknoloji Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Paul Swuste, “Asbestos ve nano – metaryellerin riski ile ilgili karar verme sürecine bilimsel bakış” başlıklı bir sunum yaptı.

Üniversitemiz Güvenlik, Sağlık ve Çevre Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mohammad Shahriari açılış konuşmasını yaptığı ve hedef kitlesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi akademik personeli olan programa; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Tor ve akademik personel katıldı.

Dr. Paul Swuste sunumunda asbestin temel özellikleri, kanserojen etkileri, Hollanda’da asbest kaynaklı kanser nedeniyle ölüm istatistikleri, hukuksal düzenlemeler, iş ortamında ve sosyal hayatta asbestle ilgili riskleri azaltma, nano malzemeler ve risk yönetimi konularında açıklamalar yaptı.

Dr. Paul Swuste, Güvenlik, Sağlık ve Çevre Uygulamaları Haftası kapsamında 4 Haziranda Tıp Fakültesine, 5 Haziranda Eğitim Fakültesine, 6 Haziranda tüm akademisyenlere yönelik sunumlar yapacak.

Paylaş