“Geleceğin Ustaları” Geleneksel Sanatlar Yarışmasından Üniversitemiz Öğretim Görevlisi Sami Naddah’a Ödül

22.02.2016
Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Sami Naddah, 2015 yılında üçüncüsü düzenlenen “Geleceğin Ustaları” adlı Geleneksel Türk Sanatları Yarışmasının Hüsn-i Hat dalında sergileme ödülü aldı.

Geleneksel sanatlarımızdan Hüsn-i hat, Tezhip, Kalem işi, Minyatür, Ebru, Çini ve Kaa’tı olmak üzere 8 dalda yapılan yarışmada “Kardeşlik” teması işlendi. Ulusal ve uluslararası 227 sanatçının katıldığı yarışmanın değerlendirme sonucunda Sami Naddah’ın, Arapça Lâ’ kelimesinden esinlenerek eserini işlediği ifade edildi.

Sami Naddah kardeşliğe vurgu yapan eseriyle ilgili şunları söyledi: “Peygamber Efendimizin, “Kişiye, Müslüman kardeşini hor görmesi kötülük olarak yeter. Müslümanın her şeyi, kanı, namusu ve malı Müslümana haramdır”, “Şüphesiz ki Allah, sizin bedenlerinize, görünüşünüze ve mallarınıza değil, kalplerinize kıymet verir” sözlerinin yazılı olduğu eserim sergileme ödülüne layık görüldü. Bundan fevkalade mutlu olduğumu belirtmek isterim.”

Naddah’ın ödülü İstanbul Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezinde yapılan törenle kendisinde tevdi edildi.