Avrupalı Misafirlere Sosyal Entegrasyonu Anlattık

11.04.2014

Dosteli Derneğinin ev sahipliği yaptığı, Üniversitemizin akademik kadrosu ile teknik ve uzmanlık desteği verdiği “Friendly Hand For Social Integration- Sosyal Entegrasyon için Dosteli” isimli Hayatboyu Öğrenme Programı Çalışma Ziyaretleri (Study Visit) kapsamında yerel idarelerin üst düzey yöneticileri, mesleki eğitim kurumu yöneticileri, rehberlik merkezleri yöneticileri, akademisyen, özel sektör yöneticileri ve öğretmenlerden oluşan Avrupalı heyet Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker’i makamında ziyaret ettiler.

Danimarka, Almanya, İngiltere, Romanya, Polonya, Estonya, Çek Cumhuriyeti, Fransa ve Portekiz’den gelen ve şehrimizde beş günlük bir çalışma programı gerçekleştiren misafirlere Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker Şehrimiz, Üniversitemiz ve sosyal entegrasyon konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Rektörümüz, Üniversitemizin sivil toplumla, kamu kurumlarıyla ve diğer paydaşlarla sosyal entegrasyon konusunda çalışmalar yaptığını ve bu tür çalışmaları üniversite yönetimi olarak her zaman destekleyip teşvik ettiklerini, ayrıca bu tarz çalışmaların farklı kültürlerin tanışması ve  biraraya gelmesinde bir fırsat oluşturduğunu ve bu fırsatların artırılması için üniversite olarak sadece üniversite bünyesindekiler değil Konya’da faaliyet gösteren her sektörden kurum ve kuruluşlara destek verdiklerini belirtti.

Programa İngiltere’den katılan Charlie Turner Konya’daki farklı sektörlerden kurum, kuruluşların ve üniversitenin sosyal entegrasyon konusunda iletişim ve işbirliğinin etkileyici olduğunu belirtti. Heyet Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker’e ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti. Rektörümüz de heyete, Üniversitemizi tanıtıcı yayınların olduğu bir çanta hediye etti.

Ziyarette Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Zekeriya Mızırak da hazır bulundu.

Paylaş