24. Ulusal Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Kongre Açılışı Yapıldı

10.04.2014

Üniversitemiz ile Çocuk ve Genç  Psikiyatri Derneği'nin birlikte düzenlediği  ve  Dedeman Otelde gerçekleşen Kongrenin açılış törenine;  Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Tahir Yüksek, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Füsun Çuhadaroğlu, Dekanlarımız, Tıp Fakültesi öğretim görevlileri, il içinden ve il dışından gelen kongre katılımcıları yer aldı.

Kongrenin Açılış konuşmalarını sırasıyla; Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Bölümünden Doç. Dr. Sabri Hergüner ve Doç. Dr. Ayhan Bilgiç, Kongre Düzenleme Kurulu Eşbaşkanı Ayla Aysev, Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Füsun Çuhadaroğlu, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker yaptı.

Program saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Hikmet Kalaycı isimli gencimiz katılımcılara ney dinletisi sundu.

Doç. Dr. Sabri Hergüner:  " Yaklaşık 2.5 yıl önce böyle bir toplantı yapmayı düşündük. Zengin bir bilimsel program olacağını düşünüyorum. 4'ü yurtdışından olan toplam 74 bilim insanının katıldığı bir program. Genç bir klinik olarak her zaman arkamızda durduğu ve yolumuzu açtığı için Sayın Rektörümüze teşekkür ediyorum."  açıklamalarında bulundu.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay: "Bugün burada bulunmaktan memnuniyet duyuyorum. Bu tür kongrelerin iki tür faydası olduğunu düşünüyorum. İlki bilimsel yönü; buraya gelenlerin bilimsel olarak aydınlanmaları ve ikincisi ise kongrelerin yapıldığı şehirlerin tanınmasıdır. Burası Mevlana şehri, aşk şehri ve aynı zamanda bir Selçuklu başkentidir.Çok yoğun programlarınız olduğunu biliyorum; ama bir miktar fedakarlık yaparak Konya'mızı gezmenizi arzu ediyorum. Kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker açılış konuşmasında şunları belirtti: " Değerli katılımcılar ve kıymetli misafirler bu tür kongrelerin hazırlanmasının ne kadar güç olduğunu biliyoruz. Bu anlamda biz sadece teşvik edici ve yol açıcı olduk. Küreselleşen dünyada artık köy haline gelmiş ülkelerde bulanmadan akabilmek çok zor. Çocuklarımızın ruh sağlığını korumak da çok zor. Bir aile babası olarak çocuğumuzun 24 saatini takip edebilmemiz mümkün değil. Sevgi önemli bir anahtar, sevgiyle çocuklarımızı bu ülke için yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu tür toplantılar bilimselliklerinin yanısıra topluma hizmetin de bir parçası durumundadır. Bu kongrede emeği geçen başta Selçuklu Belediyemize, Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Bölümümüze, dernek başkanlarına ve bütün herkese katkılarından dolayı teşekkür ediyor, başarılar diliyorum."

Protokol konuşmalarının ardından Aşk, Dans ve Tasavvuf konulu konferans veren Prof. Dr. Mim Kemal Öke, özetle şunlara değindi: "İnsanın kendini bilememekten kaynaklanan çok büyük bir sorunu var. İnsanı tanımlayan en önemli şey ruhudur. İnsan sadece ekmekle beslenen bir varlık değil. Tasavvuf bir aşk eğitimidir. Daha ileri bir ruhsal seviyeye çıkaran ilim ve sanat dalıdır. Allah'ı ancak aşkla bulabilirsiniz. Akıl sizi bir yere kadar taşıyabilir. Aşkı insandan daha güzel taşıyan bir başka varlık daha yoktur."

Konferans sonrası Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Prof. Dr. Mim Kemal Öke'ye çini tablo hediye etti.

09 Nisan 2014 – 12 Nisan 2014 tarihleri arasında Konya Dedemen Otelde yapılacak kongre toplamda 44 oturumdan oluşuyor ve 400 katılımcı bu alandaki bilgilerini katılımcılarla paylaşacak.

 

Paylaş