223. Üniversitelerarası Kurul Toplantısı Ev Sahipliğimizle Konya'da Yapıldı

28.06.2014

223. Üniversitelerarası Kurul Toplantısı, 26-27 Haziran tarihlerinde Üniversitemizin ev sahipliğinde Konya'da gerçekleştirildi. 26 Haziran Perşembe akşamı Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi havuzbaşında verilen Gala Yemeğiyle başlayan program, Mevlana Türbesi ziyareti ve akabinde Gülbahçe'de Sema gösterisi ile devam etti. Programa; YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Konya Valisi Muammer Erol, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, ÜAK Dönem Başkanı Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Rektörler, Rektör eşleri ve Akademisyenler katıldı. Gala yemeği süresince Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü hoca ve öğrencilerinden oluşan müzik topluluğu canlı sanat müziği dinletisi sundu. 

Kurul; 27 Haziran Cuma günü Konya Bilim Merkezinde oturumla toplantıya başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından mini bir müzik dinletisinin ardından ilk oturumda, sırasıyla Rektörümüz, Dönem Başkanı Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya protokol konuşmaları yaptı. Yaptığı selamlama konuşmasında Rektörümüz Prof. Şeker; " Konya'nın ve özellikle üniversitemin siz değerli ÜAK Üyelerini misafir etmek bizim için onurdur. Misafirperverliğimizle yapacağımız ev sahipliğinden memnun olacağınızı ümid ederek herkese hoşgeldiniz diyor, selam ve saygılarımı sunuyorum." diye konuştu.

Öğleden önceki basına açık toplantıda YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya 2.5 yıllık görev süresince yaptıkları projeleri ve ileriye dönük plandıkları projeler hakkında sunumla desteklenen uzun bir konuşma yaptı. Çok sayıda ulusal ve yerel medyanın ilgi gösterdiği konuşmasının sonunda Başkan; ev sahipliği ve misafirperverliğinden dolayı Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü ve ekibine teşekkür etti. YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya'ya Rektörümüz Prof. Şeker, Hat tablo takdim etti. 

Öğleden önceki ilk oturumun ardından heyet; Konya Valisi Muammer Erol'un da eşlik ettiği öğle yemeğine geçti. Yemek sonrası kapalı oturumlarla ÜAK çalışmaları ve planlanan programlar hakkında konuşmalar ve tartışmaların yer aldığı oturumlar yapıldı. 

Toplantı heyeti oturumların tamamlanmasının ardından hep birlikte Konya Bilim Merkezini gezdi.  İki gün süreyle Rektör ve eşlerinin misafir edildiği programın ikinci günü oturumların devam ettiği süre içerisinde misafirlerin eş ve çocukları Konya'nın tarihi ve mistik dokularının yer aldığ şehir ve kültür gezisi yaptı. 

Program Tıp Fakültesi Morfoloji binasında ikram edilen akşam yemeğinin ardından sona erdi. 

 

 

 

Paylaş