Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp UAM
09.05.2023

GETAT Sertifikalarının Yenilenmesiyle İlgili Önemli Duyuru

T.C. Sağlık Bakanlığı, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün Eğitim ve Sertifikasyon Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından yayınlanan, “Sağlık Alanı Sertifikalı Eğitim Standartları”nın ……(Herbir GETAT Uygulama Alanı İçin, Akupunktur, Kupa vb.)………...... Sertifikalı Eğitim Programın içeriğinde; Sertifikanın Geçerlilik Süresi ve Sertifikanın Yenilenme Ölçütleri başlığı altında gerekli bilgiler verilmiştir. Her bir Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) ile ilgili uygulamalara ait sertifikaların geçerlilik süresi sonunda sertifika sahiplerinden belgelenmesi istenen hususlar belirtilmiştir.

Sertifika geçerlilik süresi 7 yılı dolmaya 2 ay kala (yenileme belgeleri uygun olan) meslektaşlarımızın, sertifikayı aldığı Merkezimize;
  1. Sertifikanın Yenilenme Talebine Yönelik Merkeze Yazılmış ıslak imzalı Dilekçe (mutlaka kişinin TC No’su, adres, telefon ve cep numarası iletişim ve kargo işlemleri için belirtilmelidir),
  2. Sertifikanın Orijinali (Uzatma arka sayfasına Bakanlık tarafından yapılacaktır),
  3. Yenilenme Ölçütü İçin Belgeler (Ulusal/Uluslararası Eğitim, Toplantı, Kongre, Yayın, Uygulama Yaptığı Yer ve Süreyi Gösterecek Çalışma Belgesi vb.-Her bir Sertifikanın Yenileme Ölçütü Farklı Olabileceğinden, Başvuru Yapacağınız Uygulama Alanının Şartlarına Bakınız),

Kargo ile ücreti tarafınızdan ödenerek, postada zarar görmemesi için gömlek dosya içinde gönderilmesi gerekmektedir. İşlemler Bakanlığımızın ilgili Dairesi tarafından tamamlanıp, Merkezimize teslim edildikten sonra, süresi uzatılmış Orijinal Sertifika tarafınıza kargo ile gönderilecektir.

Gönderme Adresi:
Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Yunus Emre Mah. Eski Hastane Beyşehir Cd. No:281 Geleneksel Ve Tamamlayıcı Uygulama Araştırma Merkezi B.blok Zemin Kat  Meram/Konya

İletişim:
0(332) 223 66 35
0(332) 223 71 60

GETAT Uygulaması Sertifika Yenileme Şartları İçin Tıklayınız.

Önemli Not: Gönderdiğiniz belgeler yenileme kriterlerini karşılamıyorsa, sertifika süresi dolmadan en az üç ay önce yenileme sınavına başvurulması gerektiğinden, evraklarınızı gönderirken bu duruma lüften dikkat ediniz.