Necmettin Erbakan University Academy Awards Başvuruları Süre Uzatımı Hakkında

15.04.2024

Değerli Akademisyenimiz,

 

Necmettin Erbakan University Academy Awards’ı bu yıl Haziran ayında gerçekleştiriyoruz. 6 kategoriden dördünde başvuru şartı bulunan ödül programımızda bugüne kadar yarışmak için başvuruda bulunan akademisyenlerimize teşekkür ediyoruz.

Bu yıl organizasyon takviminin öne alınması, başvuru gerektiren yeni kategorilerin eklenmesi, son başvuru tarihinin Ramazan Bayramı tatili ve vize haftasıyla çakışması sebepleriyle, bu önemli organizasyona dahil olmak isteyen akademisyenlerimiz için son başvuru tarihinin 01 Mayıs 2024’e kadar uzatıldığını bilgilerinize sunarız.

 

Hangi kategorilere başvurabilirsiniz?

Sanat İnsanı Ödülü

Sanat Teşvik Ödülü

Proje Performans Ödülü

Patent Ödülü


Sanat İnsanı Ödülü

Güzel Sanatlar ve Mimarlık alanında Öğretim üyelerinin son takvim yılı (01.01.2023 - 31.12.2023) içinde Sanat Performans Ödülü Puanına göre en yüksek puana sahip ilk üç öğretim elemanına verilir.

Son başvuru tarihi: 01 Mayıs 2024

Sıralama yapılırken esas alınacak puanlar ve sanatsal etkinlikler için linki tıklayabilirsiniz.


Sanat Teşvik Ödülü

Son takvim yılı (01.01.2023 - 31.12.2023) içinde çalışmaları ile bilime veya sanata gelecekte evrensel düzeyde katkıda bulunabilecek potansiyele sahip olan, ödül listesinin Senatoda kabul edileceği tarihte 35 yaşını doldurmamış Güzel Sanatlar ve Mimarlık alanında Sanat Performans Ödülü Puanına göre en yüksek puana sahip ilk üç öğretim elemanına verilir.

Son başvuru tarihi: 01 Mayıs 2024

Sıralama yapılırken esas alınacak puanlar ve sanatsal etkinlikler için linki tıklayabilirsiniz.


Proje Performans Ödülü:

Son takvim yılı (01.01.2023 - 31.12.2023) içinde, Üniversite dışından desteklenerek tamamlanan araştırma projelerinin en az birinde yürütücülük yapmak şartıyla yine son takvim yılı içinde tamamlanmış araştırma projesi yürütücülüğü, koordinatörlüğü vb. dikkate alınarak hesaplanan Proje Performans Ödülü Puanına göre sıralamasında Sağlık, Fen-Mühendislik ve Sosyal Bilimler temel alanlardan her birinden en yüksek puana sahip ilk üç öğretim elemanına verilir.

Son başvuru tarihi: 01 Mayıs 2024

Sıralama yapılırken esas alınacak puanlar ve proje türleri için linki tıklayabilirsiniz.


Patent Ödülü

Son takvim yılı (01.01.2023 - 31.12.2023) içinde, Türk Patent Enstitüsü tarafından onaylanmış, yayımlanmış ve incelemeli olarak tescil edilmiş olmak koşuluyla, patenti, faydalı modeli, marka tescili ve endüstriyel tasarımları olan Patent Performans Ödülü Puanına göre sıralamasında en yüksek puana sahip ilk üç öğretim elemanına verilir.

Son başvuru tarihi: 01 Mayıs 2024

Sıralama yapılırken esas alınacak patent performans ödülü puanı tablosu için linki tıklayabilirsiniz.


Başvurular nasıl yapılır?

Bilim İnsanı Ödülü ve Genç Bilim İnsanı Ödülü komisyon tarafından belirlenecek olup bu kategorilerde başvuru alınmaz.

Diğer kategorilerde (Sanat İnsanı Ödülü, Sanat Teşvik Ödülü, Proje Performans Ödülü, Patent Ödülü) ise; başvuru dosyası; ödüle aday olma durumunda adayın kendisi tarafından; ödüle aday gösterilme durumunda ise aday gösteren kişi, kurum ya da kuruluş tarafından hazırlanır.

Başvuru dosyası *.pdf biçiminde hazırlanarak CD ya da "taşınabilir bellek" ortamına kaydedilir, her yılın son başvuru günü mesai bitimine kadar Rektörlük Yazı İşleri Müdürlüğüne sunulur.

Dosyada;

  1. Ödüle hangi gerekçe ile aday olunduğunu ya da gösterildiğini açıklayan sunuş yazısı,
  2. Adayın çalışmalarını içeren ayrıntılı özgeçmiş,
  3. Ödüle aday olunmasına ya da gösterilmesine gerekçe teşkil eden çalışma, araştırma, proje, eser ya da etkinliğe ilişkin tüm belgelerin birer örneği,
  4. Varsa, adayın o güne dek kazandığı ödüllerin listesi yer almalıdır.

Başvuru dosyaları; Rektör Yardımcısı Başkanlığında üniversitede görevli Fen ve Mühendislik, Sağlık ve Sosyal Bilimler alanlarındaki öğretim üyeleri arasından Rektör tarafından görevlendirilen altı kişiyle birlikte toplam 7 (Yedi) öğretim üyesinden oluşan ödül komisyonunca ön incelemeye tabi tutulur. Ön inceleme sonucunda dosyada saptanan eksik belgeler için, aday olan ya da gösterenlere 15 günlük ek süre tanınır. Söz konusu eksikliklerin giderilmemesi durumunda, dosyalar değerlendirmeye alınmaz.


Başvurular nasıl değerlendirilir?

Ödül komisyonunca başvuru dosyaları belirlenen takvim uyarınca ödül komisyonu başkanının komisyon üyelerini toplantıya çağırarak nihai kararın alınmasıyla karara bağlanır. Nihai karar gerekçesi ile tutanak altına alınır. Tutanakta kararın oy birliği/oy çokluğu ile alındığı belirtilir ve karşı oy varsa, gerekçesi tutanağa eklenir. Oylamada başkan dahil her üye birer oy hakkına sahiptir, çekimser oy kullanılamaz.

Jüriler nihai kararlarını Senato'da görüşülmek üzere Rektörlüğe sunarlar.


Takvim nasıl işleyecek?

Başvuru ya da aday gösterilme son günü

01.May

Ön incelemelerin sonlanması

5.May

Eksik belgeler için tanınan sürenin sonu

10.May

Aday dosyalarının ilgili ödül komisyonu üyelerine gönderilmesi son günü

15.May

Toplantı tutanağı ve/veya jüri raporlarının Rektörlüğe ulaştırılması için son gün

20.May

Ödül Töreni

Haziran

 

Daha detaylı bilgi için:

www.academyawards.erbakan.edu.tr