2. Dönem Sertifikalı Barista Eğitimi

08.02.2022

SERTİFİKALI BARİSTA EĞİTİMİ

EĞİTİMCİ/PROGRAM KOORDİNATÖRÜ HAKKINDA
Adı-Soyadı  Ceyhun CAN ÖZCAN     -  Mustafa Cüneyt ŞAPCILAR
Unvanı    Doç. Dr.                                   Dr. Öğr. Üyesi
Birimi Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği ABD
Çalışmakta Olduğu Kurum ve Adresi Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi
Köyceğiz Yerleşkesi, Köyceğiz Mah. Demeç Sk.
No: 42 Meram / KONYA
İrtibat Telefonu  0 554 618 66 86                    0 545 208 91 58           
E-Posta Adresi [email protected]
Instagram neubarista

 

EĞİTİM/KURS PROGRAMI HAKKINDA (AKŞAM GRUBU )
Programın Adı Barista (Kahve Uzmanı) Eğitimi
Programın Türü Sertifika Programı
Program Başvuru Tarihleri 1-28 Şubat 2022
Program Başlama/Bitiş Tarihleri Akşam Grubu: 14-25 Mart 2022
Program Süresi (Öngörülen Toplam Saat) 40 Saat
Program İçin Önerilen Gün ve Saatler  14-25 Mart 2022 Saat: 17.30-21.30
Program İçin Önerilen Mekân ve Donanım Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi
Köyceğiz Yerleşkesi, Köyceğiz Mah. Demeç Sk. No: 42 Meram / KONYA
Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi Kahve Atölyesi(CoffeeLAb)
Önerilen Katılımcı Sayısı Minimum: 10 - Maksimum:15
Öngörülen Kişi Başı Eğitim Ücreti 2.000 TL (KDV Dâhil) (Malzeme ücreti fiyata dâhildir).
Özel Koşullar -

 

EĞİTİM/KURS PROGRAMI HAKKINDA (HAFTA SONU GRUBU )
Programın Adı Barista (Kahve Uzmanı) Eğitimi
Programın Türü Sertifika Programı
Program Başvuru Tarihleri 1-28 Şubat 2022
Program Başlama/Bitiş Tarihleri  Hafta Sonu Grubu:5-6-12-13-19-20-26-27 Mart 2022
Program Süresi (Öngörülen Toplam Saat) 40 Saat
Program İçin Önerilen Gün ve Saatler  5-6-12-13-19-20-26-27 Mart 2022 Saat:12:00-17:00
Program İçin Önerilen Mekân ve Donanım Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi
Köyceğiz Yerleşkesi, Köyceğiz Mah. Demeç Sk. No: 42 Meram / KONYA
Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi Kahve Atölyesi(CoffeeLAb)
Önerilen Katılımcı Sayısı Minimum: 10 - Maksimum:15
Öngörülen Kişi Başı Eğitim Ücreti 2.000 TL (KDV Dâhil) (Malzeme ücreti fiyata dâhildir).
Özel Koşullar -

   

EĞİTİM HAKKINDA
Şekli Yüz yüze örgün eğitim
Programın İçeriği
  1. Kahvenin kökeni tarihçesi
  2. Kahve yapımında kullanılan ekipmanlar
  3. Kahvenin kavrulması ve öğütülmesi
  4. Dünya kahveleri
  5. Dünya kahveleri uygulamaları
  6. Süt içerikli kahveler
  7. Süt içerikli kahve uygulamaları
  8. 3. Nesil kahveler
  9. 3. Nesil kahve uygulamaları
  10. Soğuk içecekler (kahve bazlı)
  11. Soğuk içecekler (süt bazlı)
Konu Başlıkları
  • kahve yapımında kullanılan ekipmanlar: Espresso Makinesi, French Press, Moka Pot, Aeropress, Syphon, Chemex,  Kahve Değirmeni, Hassas Terazi, Drip Kettle (Barista Kettle)
Kullanılacak kahveler: Etiyopya Kahvesi, Kenya Kahvesi, Endonezya Kahvesi, Kolombiya Kahvesi, Brezilya Kahvesi, Kosta Rika Kahvesi.
  • Dünya kahveleri uygulamaları ve tadımı: Ristretto, Espresso, Lungo, Doppio, Americano, Long Black.
  • Süt içerikli kahveler ve uygulamaları: Affogato, Cappuccino, Latte, Mocha, White Chocalate Mocha, Flat White, Macchiato, Caramel Macchiato, Cortado.
  • 3. Nesil Kahveler ve Uygulamaları: French Press, Chemex, Aeropress, Moka Pot, V60, Syphon, Wave Dripper, Phin Filter.
  • Soğuk kahveler: Frappe, Espresso Frappe, Caramel Frappe, Chocalate Creme, Strawberry Creme, Vanilla Creme, Ice Americano, Ice Latte, Ice Caramel Macchiato, Ice Mocha, Ice White Chocalate Mocha.
Kimler Katılabilir?  Kahvenin tarladan fincana kadar olan serüvenine eşlik etmek isteyen ve bu sürece hem teorik hem de pratik anlamda hâkim olmayı hedefleyen herkes kurslara katılabilir.
Eğitim Sonunda Sınav Yapılacak Mı? Yazılı sınav ve Uygulama sınavı yapılacaktır.
Eğitim Sonunda Verilecek Belge Sertifika (E-devlette sorgulanabilir).
EĞİTİM/KURS PROGRAMI TANITIMI
Tanıtım Metni * Kahve yapımında kullanılan ekipmanların (Espresso Makinesi, French Press, Moka Pot, Aeropress, Syphon, Chemex,  Kahve Değirmeni, Hassas Terazi, Drip Kettle) bakımı ve profesyonel kullanımının sağlanması,
 
*Dünya kahveleri (Etiyopya Kahvesi, Kenya Kahvesi, Endonezya Kahvesi, Kolombiya Kahvesi, Brezilya Kahvesi, Kosta Rika Kahvesi) uygulamaları (Ristretto, Espresso, Lungo, Doppio, Americano, Long Black) ve tadımının yapılması,
 
*Süt içerikli kahveler (Affogato, Cappuccino, Latte, Mocha, White Chocalate Mocha, Flat White, Macchiato, Caramel Macchiato, Cortado) ve uygulamalarının yapılması,
 
* 3. Nesil kahveler ve uygulamalarının (French Press, Chemex, Aeropress, Moka Pot, V60, Syphon, Wave Dripper, Phin Filter) yapılması,
 
*Soğuk kahve (Frappe, Espresso Frappe, Caramel Frappe, Chocalate Creme, Strawberry Creme, Vanilla Creme, Ice Americano, Ice Latte, Ice Caramel Macchiato, Ice Mocha, Ice White Chocalate Mocha) uygulamalarının teorik ve pratik olarak yapılması sağlanacaktır.
Program Kazanımları  Kurs sonunda süreci başarıyla tamamlayan ve sertifika almayı hak eden bireyler; gerek barista olarak kahve işletmelerinde istihdam edilebilecek, gerekse kendi kahve işletmelerini açabilecek donanıma sahip şekilde kurstan ayrılırlar.    
KONSEM yeterli  kayıt olmadığı durumlarda tarihleri değiştirme veya programı iptal etme hakkını saklı tutar. 
 




 

 

Detaylı bilgi ve sorularınız için: 
0 332 221 06 92 - 93  

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğü  15 Temmuz Yerleşkesi

Yaka Mahallesi, Kasım halife Sokak, No: 11, B Blok

Posta Kodu: 42090, Meram / KONYA

[email protected]