Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi
25.11.2023

Fakültemizde Görme Engelli Öğrenciler İçin Dokunsal Sanat Sergisi

Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü tarafından, görme engelli öğrenciler için Fakültemizde “Dokunsal Sanat Sergisi” açıldı.

Üniversitemiz Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesinde düzenlenen sergiye Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mürsel Biçer, Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Prof. Dr. Hakan Sarı ile görme engelli öğrenciler ve davetliler katıldı.

Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Arş. Gör. Cahit Şahin’in eserlerinin sergilendiği Dokunsal Sanat Sergisi’nde konuşan Dekan Prof. Dr. Biçer, “Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğümüz tarafından düzenlenen Dokunsal Sanat Sergisi, görme yetisi kısıtlı olan öğrencilerimizin ve bireylerimizin görsel betimlemesini artıran oldukça faydalı bir sergi. Bizler bazı şeyleri kalp gözümüzle görürüz. Bu da ona yönelik yapılmış bir sanatsal etkinlik. Özellikle görme ve duyma yetisi kısıtlı olan bireylerin hayata adapte olmaları, toplumla iç içe yaşamalarını kolaylaştırmak amacıyla bu tarz etkinliklerin yapılmasını çok faydalı buluyoruz. Dokunsal Sanat Sergisi’ne emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.