Adli Bilişim Mühendisliği Bölümü

Hakkımızda

Adli Bilişim Mühendisliği Bölümü, 2017 yılında kurulmuştur. 
Bölüm Adli Bilişim Mühendisliği ana bilim dalından oluşmaktadır.
Günümüzde, teknolojinin ilerlemesiyle birlikte kişisel bilgisayarların ve akıllı telefonların kullanımı oldukça yaygınlaşmıştır. İnsanlar kişisel verilerine internet aracılığıyla erişebilmekte ve hatta bu verileri depolayabilmektedir. Bu durum genel olarak insanların hayatını kolaylaştırsa da, bu verilere yetkisi olmayan başkaca kişilerin de erişebilme riskini beraberinde getirmiştir.  Yetkisiz erişim ve internet korsanlığı (hacker) siber suç kavramını ortaya çıkarmıştır. Bireysel kullanıcılardan, büyük organizasyonlara ve hatta devletlere kadar herkesi tehdit eden siber suç kavramıyla mücadele edilebilmesi için Adli Bilişim Mühendisliği çalışma alanı ortaya çıkmıştır. Bölümümüz Adli Bilişim Mühendisliği alanında hizmet edecek mühendisler yetiştirmeyi hedefler.
Adli Bilişim Mühendisliği Bölümünün amacı; bilişim suçlarıyla mücadele edecek donanımlı mühendisler yetiştirmektir. Bölümümüz bilişim hukuku, bilgi güvenliği, siber güvenlik ve bilişim suçu ile ilgili delil toplama süreçlerinin adli takibi, analizi ve siber suçlarla mücadele edilmesi amacıyla kurulmuştur.
Adli Bilişim Mühendisliği Bölümü’nün çalışma alanı bilgi güvenliği, siber güvenlik ve bilişim suçu ile ilgili delil toplama süreçlerinin adli takibi, analizi ve siber suçlarla mücadele edilmesidir.
Bölümümüzün önümüzdeki yıllarda öğrenci almaya başlayacaktır.