FACULTÉ DE THÉOLOGIE AHMET KELESOGLU
23.07.2022

15 Temmuz Gazisinin Dilinden Zulme Direnen Yürekler

15 Temmuz gazisi Ebubekir Demircan’ın konuşmacı olarak katıldığı programda, darbe kalkışmasının olduğu gece yaşananlar anlatıldı. 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanlığı önünde oğluyla birlikte yaralanarak gazi olan Demircan, o gece darbe kalkışmasını duyar duymaz –Cumhurbaşkanın çağrısıyla- hiç düşünmeden oğluyla beraber sokağa çıktıklarını dile getirdi. Olayların en yoğun olduğu bölgeye hareket ettiklerini, hava araçlarından kendileri ve yakın guruplar üzerine ağır silahlarla ateş edildiğini söyledi. Kullanılan mermilerin savaşta bile kullanılmasının savaş suçu sayıldığını ve insana karşı kullanılmayıp ancak zırhlı araçları imha etmek için kullanılan mermiler olduğunu dile getirdi. O gecenin manevi atmosferiyle karşıdaki insanların elinde ağır silahlar olmasına ve bu ağır silahlarla kendilerine rastgele ateş edilmelerine rağmen Allah’ın yardımıyla- herhangi bir korku hissetmediklerini, yaşanan duyguların tarifinin zor olduğunu sözlerine ekledi. Bu ateş esnasında yakında bulunan bazı insanların şehit düştüğüne şahit olduğunu ve kendisinin de bu rastgele yapılan atışlarda yaralandığını dile getiren Demircan, yaralanan insanların kendi yaralarını bırakıp başkalarıyla ilgilendiklerini ifade etti. Sorulan bazı sorulara cevap veren gazi, “Biz o gün vatanı kurtarma adına meydanlara çıktık, çünkü vatan elden gittiğinde din de elden gider.” dedi. Allah bir daha böyle bir olay yaşatmasın diye dua ederek sözlerini tamamlarken, yine böyle bir şey yaşandığı takdirde hiç düşünmeden vatanını savunacağını sözlerine ekleyerek konuşmasını tamamladı.