Geleceğe Güvenle Bakan Üniversiteden Bir Hamle Daha

30.04.2013

Üniversitemiz AB Eurodesk Temas Noktası Seçildi

Üniversitemiz, Selçuk Üniversitesi, Mevlana Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi üyesi 1.280 öğrenciye Avrupa Birliği gençlik programları ve Eurodesk Avrupa fırsatları konusunda seminer verildi.

Üniversitemiz, T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı – Türk Ulusal Ajansı'na yaptığı Eurodesk Temas Noktası Akreditasyon Başvurusu, yapılan değerlendirmeler neticesinde olumlu bir şekilde sonuçlandı.

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker konuşmasında: “Gençlerimize ve proje üreten herkese yol gösteren bir kurum haline gelmek için çaba sarf ettiklerini, Eurodesk Temas Noktası olarak kabul edilmenin, Üniversitemizi proje alanında güçlendirdiğini ve gençlik çalışmaları alanında prestij kattığını belirtti.”

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker sözlerine şöyle devam etti.

Gençlere ve gençlerle çalışan herkese Avrupa fırsatları ve gençlerin Avrupa faaliyetlerine katılımı hakkında güncel ve sağlıklı bilgiler sunan Eurodesk Ağı, Avrupa Birliği'nin tüm program ülkelerinde bulunan ve Türkiye'de de Türk Ulusal Ajansı tarafından 2008 yılında faaliyete geçirilmiş bir ağ olarak hizmetini  sürdürmektedir.

Euordesk genel anlamı ile gençlik bilgilendirmesi yapan, gençlik bilgi aktarım ağıdır. Gençlik bilgilendirmesi gençlerin akademik çalışmalarının yanında sosyal, kültürel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlamak, beceri ve yeteneklerini geliştirebilecekleri fırsatlardan haberdar edilmeleri şeklinde özetlenebilir. Bu doğrultuda gençlik bilgilendirmesi, gençlerin ihtiyaç duyduğu liderlik, koçluk, yönlendirme ve danışmanlık faaliyetlerinin bütünü şeklinde tanımlanabilir. Eurodesk bu noktada tüm bu fırsatları gençlerin hizmetine sunmaktadır. Bu kapsamda 16323 öğrenciye ve 1100 akademik personel ile önemli bir potansiyele sahiptir. Eurodesk çalışmaları ile yeni oluşturulan Projeler Ofisi önemli bir ivme kazanacak ve Üniversitemiz "Gençlik Bilgilendirmesi" alanında yapılacak çalışmalarla temel yapı oluşturacaktır.

Eurodesk Üniversitemizde Gençlik Bilgilendirmesi için bir model niteliği teşkil edecek, gençlerimize sistematik bilgi aktarımı sağlayacak, öğrencilerimizin uluslararası proje ve çalışmalara erişimine katkı sağlayacak ve gençlerin yararlanabilecekleri hibe destekleri, öğrenim fırsatları, burslar, yurtdışı staj imkânlarından, Avrupa gönüllü hizmetlerinden haberdar olmalarını sağlayacaktır.

Paylaş
HABERLER