“5Ü1K Konya Üniversiteleri Kariyer Fuarı 24” Öğrenciler ile İş Dünyasını Bir Araya Getiriyor

08.05.2024
Rektörlük

Öğrenci ve mezunların iş hayatını yakından tanıyabilmeleri, iş dünyasına dair güncel gelişmeleri doğrudan sektör temsilcilerinden öğrenebilmeleri, staj ve iş imkanlarını değerlendirebilmeleri amacıyla gerçekleştirilen “5Ü1K Konya Üniversiteleri Kariyer Fuarı 24” ile  Konya’daki üniversiteler bir ilke imza attı.

“5Ü1K Konya Üniversiteleri Kariyer Fuarı 24”, Üniversitemiz, Selçuk Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi ile Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi iş birliğinde, KTO Karatay Üniversitesi ev sahipliğinde, Konya Valiliği koordinasyonunda ilk kez gerçekleştiriliyor.



“5Ü1K Konya Üniversiteleri Kariyer Fuarı 24” programının açılış törenine Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Birekul, KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Ramazan Biberci, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Turan, Selçuk Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Emrullah Eken,  Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (KOP) Başkanı Dr. Murat Karakoyunlu, Konya Organize Sanayi Bölgesi ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurul Başkanı Memiş Kütükçü, Konya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vehbi Konarılı, Konya Sanayi Odası Başkan Yrd. Ömer Faruk İyibildiren, Konya İŞKUR İl Müdürü Emrah Keleş ile birçok kurum ve kuruluş müdürü, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

Ev sahibi olarak programın açılış konuşmasını gerçekleştiren KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, “Konya Valiliği, Konya'daki üniversitelerimiz, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile Konya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünün katkılarıyla, üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenen fuarımız, öğrenci ve mezunlarımızın iş dünyasını yakından tanımaları, sektör temsilcileriyle doğrudan iletişim kurarak güncel gelişmeleri takip etmeleri, staj ve iş imkanlarını değerlendirmeleri için önemli bir fırsat. Bu fuarda Konya’mızın birbirinden değerli firma ve kurumları, öğrencilerimizle bir araya geliyor, bu vesileyle tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.



5Ü1K Konya Üniversiteleri Kariyer Fuarı 24'ün, Konya'daki üniversitelere, iş dünyasına ve Konya'ya faydalar getireceğini ifade eden Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Birekul ise, "Özellikle üniversiteler için çok önemli olan insana dokunabilme fırsatını da bu fuarda yakalayabileceğimizi düşünüyorum. Çünkü üniversiteler, hayatın insana yöneltmiş olduğu sorulara cevap bulduğu sürece fonksiyonlarını icra etmiş olurlar. Dolayısı ile bu fuarda, hayatın bizlere yöneltmiş olduğu sorulara hayatın içindeki sektörlerden cevap bulacağımızı umut ediyoruz. 5Ü1K Konya Üniversiteleri Kariyer Fuarı 24'ün hayata geçmesinde büyük katkıları olan Konya Valiliğine, Konya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne, ev sahipliği yapan KTO Karatay Üniversitesine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Dr. Murat Karakoyunlu da, “5Ü1K Konya Üniversiteleri Kariyer Fuarı 24'te yer almaktan onur ve gurur duyuyoruz. İnanıyoruz ki bölgemizdeki kalkınmayı destekleyecek en büyük aktör üniversitelerimizdir. Tüm katılımcılara ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.



Açılış konuşmalarının ardından, KTO Karatay Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Ünsaçar’ın moderatörlüğünde, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Dr. Murat Karakoyunlu, Konya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vehbi Konarılı ile Konya Organize Sanayi Bölgesi ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurul Başkanı Memiş Kütükcü’nün konuşmacı olarak yer aldığı “İş Dünyası Öğrencilerden Ne Bekliyor” konulu açılış paneli gerçekleştirildi.

Birbirinden değerli 41 firma, 16 oturum ve yüzlerce yeni hikayeyle öğrencilerin kariyerine ışık tutulacak “5Ü1K Konya Üniversiteleri Kariyer Fuarı 24” programı, 08-09 Mayıs 2024 tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak. 

Paylaş