Department of Food Engineering
11.02.2022

Öğrencilerimizin TÜBİTAK Başarısı

Dördüncü sınıf öğrencilerimiz tarafından TÜBİTAK 2209A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı’na sunulan 4 farklı projemiz desteklenmeye hak kazandı. Dört projede Öğretim Üyemiz Doç. Dr. İsmail Tontul danışmanlığında yürütülecektir.

Canan Kuru tarafından yürütülecek “Fındık, ayçekirdeği ve kabak çekirdeği kullanılarak vegan süt üretimi ve formülasyon optimizasyonu” başlıklı projede ülkemizde ilk defa karışım bitkisel sütlerin eldesi çalışılacaktır.

Arzu Peker tarafından yürütülecek “Aromalı fındık sütü üretimi üzerinde bir araştırma” başlıklı projede yaygın olarak tüketilen fındık sütünün aromalı çeşitlerinin üretimi amaçlanmaktadır.
Sena Nur Karakaya tarafından yürütülecek “Köpük kurutma yöntemi ile nar suyu tozu üreminde çöven ekstraktının köpürtme ajanı olarak kullanımının araştırılması” başlıklı projede halihazırda helva ve lokum üretiminde kullanılan çöven ekstraktı köpük kurutmada köpürtücü olarak kullanılacaktır.

Sena Nur Karakaya tarafından yürütülecek “Köpük kurutma yöntemi ile nar suyu tozu üreminde çöven ekstraktının köpürtme ajanı olarak kullanımının araştırılması” başlıklı projede halihazırda helva ve lokum üretiminde kullanılan çöven ekstraktı köpük kurutmada köpürtücü olarak kullanılacaktır.

Aslı Sabukazan tarafından yürütülecek “Yeşil çay pudrası içeren yumuşak şeker üretimi ve fenoliklerin in vitro salınımının araştırılması” başlıklı projede biyoaktif madde içeriği yüksek yeşil çay pudrası ile fonksiyonel şekerlemeler üretilecek ve sindirim sırasında fenoliklerin değişimi belirlenecektir.

Öğrencilerimizi ve danışman Öğretim Üyemizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.