Department of Food Engineering
11.09.2018

Öğrencilerimizle Birlikte Üretiyoruz

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Araştırma ve Uygulama Tesisinde zeytinyağı üretimi yapılmaya başlandı. 
Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Derya Arslan, “Bölümümüzde öğrencilerimize verdiğimiz eğitim ve öğretimde, pratik uygulamalara özel önem veriyoruz. Bunun için bölümümüzde laboratuvarların yanı sıra bir de Araştırma ve Uygulama Tesisine yer verdik. Bu tesiste birçok ürünü üretebilecek pilot işletmelerimiz var. Bunlar, un ve unlu mamuller üretim birimi, makarna üretim birimi, süt ürünleri üretim birimi, imbikhane ve zeytinyağı üretim birimidir. Bu birimlerde gerçekleştirilen bilimsel çalışmalarımıza ilaveten, öğrencilerimiz bizzat üretime katılarak çeşitli ürünler üretiyorlar. Hem çalışıyorlar hem de öğreniyorlar. Böylece derslerde teorik olarak öğrendikleri konuları pratik olarak tecrübe ediyorlar. Öz güvenleri ve tecrübeleri gelişiyor. Elde edilen ürünler de üniversite personelimize satılıyor.”

Haberin devamı için tıklayınız.

 

 

KONYA, DHA