Press and Public Relations Counsel

Basın Mensupları İçin

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Merhaba,

Değerli basın mensubu, sayfamıza hoş geldiniz. Hazırladığımız içerikler burada olma nedeninizi çözmediyse bizimle iletişime geçebilirsiniz. Lütfen çekinmeyin, Kurumsal İletişim Koordinatörlüğümüzle 7/24 iletişime geçebilirsiniz.

Medya Mensupları İçin Genel Kurallar

Necmettin Erbakan Üniversitesi, tüm öğrencilerinin, öğretim üyelerinin ve personelinin mahremiyeti ve kişisel haklarının korunmasını önemser, hiçbir faaliyetin üniversitedeki eğitim ve araştırma faaliyetlerini aksatmasına izin vermez.

Necmettin Erbakan Üniversitesi bir kamu üniversitesidir ve halka hizmet götüren birimlerin bulunduğu alanlar hariç (Tıp Fakültesi, Tıp Fakültesi Hastanesi, Tıp Fakültesi Hastanesi’nin Sağlık Yerleşkesi içerisinde yer alan Onkoloji, Fizik Tedavi ve Çocuk servisi binaları ile Diş Hekimliği Fakültesi) diğer tüm eğitim ve araştırma faaliyetlerinin yürütüldüğü yerleşkelere sadece NEÜ’lü öğrenci, akademisyen ve personeli girebilir. Kamuya açık etkinliklerin davetlileri ile akademisyen ve personel misafirleri kapsam dışındadır ve bu tür durumlar yerleşke güvenlik birimlerince kontrol edilmektedir. Medya mensupları, kamuya açık alan ve faaliyetlerde öğrencilerin, öğretim üyelerinin ve personelin mahremiyetine veya eğitim, araştırma faaliyetlerine müdahale etmemelidir.

Kampüste yapılacak herhangi bir film veya fotoğraf, üniversitenin politikalarına uygun olmalıdır.

Bu çerçevede aşağıdaki hususları değerli medya mensuplarımızın dikkatine sunarız; Medya mensupları, Necmettin Erbakan Üniversitesi yerleşkelerine girme izni almak için Medya İlişkileri Ofisine veya bir fakülte, enstitü veya yüksekokulun Kurumsal İletişim Temsilcisine başvuruda bulunmalıdır. Medya İlişkileri Ofisimiz ile [email protected] adresinden iletişime geçebilir ya da 0332 221 516 numaralı telefondan ilgili personelimize ulaşabilirsiniz. Fakülte, enstitü, yüksekokul ve diğer birimlerin İletişim Temsilcileri bilgilerine ulaşmak için tıklayınız. Mümkünse talebinizi, gerçekleştirmek istediğiniz saatten 24 saat önce haber vermenizi rica ederiz.

Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde öğrenci, akademisyen, personel ayırt etmeksizin hiç kimse, halkın ve medyanın davet edildiği halka açık etkinlikler dışında, izni olmadan filme alınamaz. Tüm medya mensupları, kampüs ziyaretçileri ve topluluk üyeleri bu kurala uymalıdır.

Üniversitemiz gizlilik politikaları uyarınca, medya mensuplarının öğrenci yurtlarına, kantin ve yemekhanelere girmesi yasaktır. Bu alanlarda çekim yapılması için izin alınması hususunda Üniversitemiz birimlerinden sadece Medya İlişkileri Ofisi yetkilidir.

Medya mensupları, üniversite yerleşkelerindeki herhangi bir açık alanda ya da iç mekanda röportaj yapmak, film çekmek veya fotoğraf çekmek için Medya İlişkileri Ofisi’nden ya da ilgili okulun iletişim temsilcisinden önceden izin almalıdır. Buna yönetim ve ofis binaları, sınıflar, laboratuvarlar, kütüphaneler ve yemek tesisleri dahildir. Necmettin Erbakan Üniversitesi yetkilileri, ihtiyaç duymaları halinde medya mensubundan kartını ibraz edilmesini isteyebilir.

Basın Bültenleri

Aşağıda son bir ay içerisinde servis ettiğimiz basın bültenlerini bulabilirsiniz.

Arzu ederseniz, geçmiş tarihli bültenlerimize haber arşivimizden ulaşabilir, istediğiniz anahtar kelimelerle arama yapabilirsiniz. Bu arşiv, tüm haberlerimizi içermektedir. Burada yer alan haberler, kurum içi dille yazılmıştır. Basın formatı için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

NEÜ Basın Bültenlerine Abone Olun

NEÜ basın bültenlerini almak veya mevcut aboneliğinizi güncellemek için bizi arayın veya e-postanızı ekleyin.
Telefon 0332 221 0 516 (Murat Akteke)
E-posta [email protected]

Fotoğraf ve Film

Eğer bir basın mensubu iseniz, Necmettin Erbakan Üniversitesi’ne ilişkin özel fotoğraf taleplerinizi Medya İlişkileri Ofisi’ne iletebilirsiniz.

Ayrıca Medya İlişkileri Ofisimiz, sizlere üniversite yerleşkelerimizde fotoğraf ve video çekimi için yardımcı olabilir. Belki de çoğu talebinizi herhangi bir emek veya zaman harcamadan aşağıdaki stok fotoğraf ve film arşivimizden karşılayabiliriz. Bunun için taleplerinizle ilgili Medya İlişkileri Ofisimiz ile [email protected] adresinden iletişime geçebilir ya da 0332 221 516 numaralı telefondan ilgili personelimize ulaşabilirsiniz.

Stok fotoğraf ve filmlerimizle ilgili bilmeniz gerekenler:

Necmettin Erbakan Üniversitesi, bu galeride görünen fotoğraf ve filmlerin telif hakkına ve diğer tüm haklarına sahiptir. Basın kuruluşları, bu galeriden indirdiği fotoğrafı herhangi bir şekilde (biçimlendirme amaçları dışında) değiştirmemesi koşuluyla, Necmettin Erbakan Üniversitesi ile ilgili basın bültenleriyle bağlantılı olarak yayınlama iznine sahiptir.

Medya mensuplarımız ek olarak; Necmettin Erbakan Üniversitesi YouTube kanalında, kampüslerimizde fiziki ortamda hayata geçirilen ya da fiziki alandan bağımsız olarak online ortamda gerçekleştirilen etkinliklerimizin videolarına ulaşabilirler. Medya mensupları, bu videolarımızı da görüntü ve sesini değiştirmeden kullanabilirler. Daha özel talepleriniz için yukarıda belirtilen iletişim kanallarından bize ulaşabilirsiniz.

NEÜ’NÜN UZMANLARI

Necmettin Erbakan Üniversitesi, “bilgi/uzman” ihtiyacı duyan basın mensuplarının taleplerini üst düzeyde ve nitelikli bir biçimde karşılamak doğrultusunda 2021 yılında “NEÜ’nün Uzmanları” çalışmasını hayata geçirmiştir.

NEÜ araştırmacıları, gündemdeki konularla ilgili ya da araştırma konularında kendi alanlarında doğru bilgiyi en doğru şekilde verebilecek uzmanlar olarak medya mensuplarımız ile iş birliği içerisinde olmaktan memnuniyet duyacaklardır.

Uzman görüşü arayan bir gazeteciyseniz, NEÜ’nün uzmanlarını ve uzmanlık alanlarını listemizden inceleyebilirsiniz. Ulaşmak istediğiniz uzmanımızla ilgili lütfen Medya İlişkileri Ofisimiz ile ([email protected] - 0332 221 0 516 – Murat Akteke) iletişime geçiniz.

Medya İlişkileri Birimimizin yoğun olması durumunda basın mensupları, doğrudan fakülte, enstitü, yüksekokul ve diğer birimlerin iletişim temsilcileri aracılığı ile de uzmanlarımıza ulaşabilirler.

NEÜ İletişim Temsilcileri bilgilerine ulaşmak için tıklayınız. Mümkünse talebinizi, gerçekleştirmek istediğiniz tarihten birkaç gün önce haber vermenizi rica ederiz.