Department of Aircraft Engineering
08.01.2024

Uçak Mühendisliği Uygulamaları Dersini Alan Öğrencilerin Dikkatine

2023-2024 eğitim-öğretim döneminde 'Uçak Mühendisliği Uygulamaları' dersi kapsamında en az 3, en fazla 4 öğrenciden oluşmak üzere bitirme proje gruplarının oluşturulması ve bitirme proje konularının Uçak Mühendisliği bölümüne uygun olması kaydıyla belirlenip konularını, grup üyelerini ve danışmanlarını Ar.Gör. Mustafa KARABACAK'a mail ([email protected]) atılması (26 Ocak 2024 tarihine kadar) gerekmektedir.

TUSAŞ LIFT UP ve TÜBİTAK projelerini alan ve bu projelerdeki katılımcıların tamamının 'Uçak Mühendisliği Uygulamaları' dersini alması kaydıyla ilgili öğrenciler ilgili projelerini bitirme projesi olarak belirlemeleri mümkündür.


Bitirme projesi ile ilgili Bölüm Başkanlığı’nın önemli gördüğü hususlar aşağıda maddeler halinde ifade edilmektedir.


1. Yapılacak tüm faaliyetler fakültemizin "Bitirme Projesi Uygulama Yönergesi"nde belirtilen tüm hususlara riayet edilmek suretiyle gerçekleştirilecektir.

******2. Bitirme Projesi alan öğrenciler, Bitirme Projesi Başvuru Formu’nu (“BP Form-1”) imzalayarak ve danışmanına imzalatarak (en geç) dönemin 2. haftasının sonuna kadar Bölüm Başkanlığına teslim eder (imzalı form taratılıp [email protected] adresine e-posta ile gönderilecektir).
3. Gruplar her hafta danışmanlarına rapor vereceklerdir. Danışmanlarınızın belirlediği sıklıklarda görüşmelerin yapılması zorunludur.
4. Bu dersin Ara sınav notu sınav tarihine kadar yapılan çalışmalar ve sunulan raporlara göre takdir edilecektir. Gerekli görmesi halinde danışman hocalarınız küçük bir yazılı yoklama da uygulayabilir. Bitirme projesi sonuç raporu hariç verilecek tüm raporlarda herhangi bir format kısıtlaması yoktur. Dönem boyunca yapılacak tüm raporlarda yönergede verilen bilgi ve eklerindeki formata uyulması tavsiye olunur.
5. Yönergede belirtildiği üzere dönem sonunda her bir grup kurallara uygun bir şekilde yazılmış proje raporunun basılı bir nüshasını Bölüm Sekreterliğine teslim edecektir. Bunun yanında ilgili raporun Word ve PDF formatındaki iki kopyası da ilgili danışmanlara ve bölüm başkanlığına iletilecektir. Final Sınavları takviminde ilan edilecek zaman ve yerde gruplar çalışmalarını jüri önünde sunacaklardır.
6. Bitirme projesi sonuç raporlarının benzerlik oranlarının alınması ile ilgili bir duyuru ileride ayrıca yapılacaktır.
7. Bu ders kapsamında grup çalışması esastır. Bu nedenle çalışmalarınızın başında projenizde iş bölümü yapıp görev ve sorumluluklarınızı belirlemelisiniz. Bunun için yukarıda zikredilen fakülte yönergemizin ilgili ek belgelerine başvurunuz.
8. Her ne kadar proje bir grup çalışması olarak kurgulansa da ilerleyen zamanlarda sorumluluklarını yerine getirmeyen grup bireylerinin danışmanlarının takdirinde başarısız olarak belirlenebilecektir. Bu nedenle dönemin başında her bir öğrencimizin sorumluluk bilincinde görevlerini yerine getirmesi hem kendi hem de grubun menfaatine olacaktır.
Bu vesileyle gerçekleştireceğiniz bu proje çalışmasının ilerideki meslek hayatınızda görev alacağınız projelerin bir provası olmasını temenni eder tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

Uçak Mühendisliği Bölüm Başkanlığı