TOURBİNE Projesiyle Yenilik ve İstihdam Hedefleniyor

05.05.2023
Sosyal İnovasyon UAM

Turizm sektöründe temel yetkinlikler ve dijital becerilere sahip gençlerin yetiştirilmesinin hedeflendiği TOURBINE Projesi, Üniversitemiz ve Konya Büyükşehir Belediyesi ortaklığında kurulan Sosyal İnovasyon Ajansı’nın (SİA) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.


 
Brüksel merkezli Erasmus+ Merkezi Başvuruları (ERASMUS-YOUTH-2022-CB) Kapasite Geliştirme Projeleri kapsamında finanse edilen TOURBiNE Projesi için Hollanda, Yunanistan, Bosna Hersek, Mısır, Ürdün ve Tunus’tan gelen proje ortakları, ilk yüz yüze toplantısını gerçekleştirmek üzere Sosyal İnovasyon Ajansı’nda bir araya geldi. TOURBINE aynı zamanda Gençlik alanında Kapasite Geliştirme projeleri kapsamında Türkiye’nin koordinatör olarak kabul aldığı ilk proje olma özelliğini taşımaktadır. Proje, turizm sektöründe temel yetkinlikler ve dijital becerilere sahip gençler yetiştirmeyi hedefliyor.

Toplantıda 2 yıllık proje süresince gerçekleştirilecek eğitim, atölye çalışmaları, aktiviteler ile ilgili planlamalar yapıldı. Proje ortakları toplantının ardından Konya şehrini tanıma fırsatı buldu.
Seyahat etme biçimleri ve turizm sektöründe gerçekleşen dijital trendlere bağlı olarak günümüz dünyası turistlerinin beklentileri de bununla doğru orantılı olarak turizm alanında istihdam edilen gençlerin sahip olması beklenen yetkinlikler de değişmektedir. Kültürel öneme sahip yerlerde oyunlaştırma ve dijital içerik geliştirme deneyimlerini güçlendirerek turizm sektöründe istihdam edilmesinin amaçlandığı projede, gençlerin ulusal pazarlara katılımlarını kolaylaştırmayı ve kültürel alanlarda deneyim tasarlama yeteneklerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Ayrıca projenin sürdürülebilir turizm ve çevre koruma gibi konularda da faydalar sağlaması bekleniyor.
Paylaş