Teşhisle İlişkili Gruplar ICD 10 AM Klinik Kodlama Eğitimi

14.02.2012

 

Teşhisle İlişkili Gruplar ICD 10 AM Klinik Kodlama Eğitimi Sağlık Bakanlığı ve Konya Üniversitesi işbirliğiyle 18-22 Ocak 2012 tarihleri arasında Konya Dedeman Otel’de gerçekleştirildi. TİG Eğitimi Açılış Toplantısına Konya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Muzaffer ŞEKER, Konya Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (KON-SEM) Müdürü Prof.Dr. Raif PARLAKKAYA, Doç.Dr. Ahmet DİKEN, Bilgi İşlem Daire Başkanı İbrahim DOLUKÜP, Sağlık, Kültür ve Spor Şube Müdürü Bülent KESKİN, Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü TİG Şube Müdürlüğü TİG Eğitimcileri Dr.Cevher CESUR ve Naim GÜLBAHAR katıldı.

Konya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer ŞEKER eğitim programının açılış konuşmasında; TİG Eğitiminin Türkiye'de çok az örneğinin olduğunu, Sağlık Bakanlığı'na Konya Üniversitesi'ne verdiği destekten dolayı teşekkür ettiklerini, sağlık sorunları içerisinde, ücretlendirmenin başlı başına bir sorun teşkil etmekte olduğunu, arşiv ve sağlıklı kayıtın son yılların başlı başına önemli bir konusu olarak hastane çalışanlarını farklı bir yöntem izlemeye ve ücretlendirme politikalarını gündeme almaya zorunlu bir sürece teşkil ettiğini, sağlık sigortaları kapsamında yapılan ücretlendirme politikalarının ülke ekonomisine yüksek maliyetleri, bunları düzenlemek adına da sağlıklı verilerin olması gerektiğini, geçmiş yıllarda ülkemizin sağlık politikaları çerçevesinde çok fazla şekillendirilememiş olduğunu son dönemlerde yoğun bir bilgi işlem gelişimi göstererek Sağlık Bakanlığının bu verileri şekillendirmiş olduğunu, bugün artık daha sağlıklı bir sağlık politikası oluşturmak için yeterli düzeyde verinin bulunduğunu, bu hem personel açısından hem de hastalara yönelik tedaviye yönelik verilerden yapılan bir veri bankasının sağlıklı kullanılmasıyla ortaya çıkacak olan yeni politikaları oluşturmaya yönelik bir hazine olduğunu belirtti. Açılıştan sonra eğitim programı başladı. 

   

 

 

TİG Eğitimi sırasında eğitimin yanında sosyal aktiviteler de düzenlendi. Konya’ya has Düğün Pilavı formatında düzenlenen Akşam Yemeği, Konya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Muzaffer ŞEKER’in de katılımıyla gerçekleştirildi.

 

 

21 Ocak 2012 akşamı Konya Büyükşehir Belediyesince Mevlana Kültür Merkezinde düzenlenen Sema Törenine katılımcılarımız götürüldü. Katılımcılarımız ve eğitimcilerimiz tarafından Sema Töreni ilgiyle izlenmiş ve memnuniyetleri özellikle dile getirilmiştir.

 

     

TİG Eğitim Programı bitiminde Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü TİG Şube Müdürlüğünde görevli TİG Eğitimcileri Dr.Cevher CESUR ile Naim GÜLBAHAR’a Teşekkür Belgeleri ile katılımcılara Sağlık Bakanlığı onaylı Eğitim Belgeleri verilmiştir. 

TİG Eğitim Programı Eğitici ve katılımcılarına teşekkür eder, hayat boyu başarılarının devamını dileriz.

Paylaş