Yabancı Diller Eğitimi Bölümü

Arap Dili Eğitimi

Arap Dili Öğretmenliği Tanıtım Videosu için tıklayınız


Anabilim Dalı Tarihçesi
Anabilim Dalımız 2018 yılında kurulmuş ve ilk defa 2019 yılında öğrenci kabul etmiştir. Ana Bilim dalımızın vizyonu öncelikle Arap diline hâkim, dil edinimi, dil eğitimi, ölçme ve değerlendirme alanlarında yetkin öğretmenler yetiştirmektir. Ayrıca Arap edebiyatını, Arap coğrafyasını ve kültürünü tanıyan mezunlar vermektir.

Lisans eğitimi 4 yıldır. Lisans eğitiminden önce öğrencilerimizin hazırlık sınıfını başarılı olarak bitirmeleri gerekmektedir. Hazırlık sınıfını atlamak isteyen öğrenciler muafiyet sınavından geçer not almaları veya Yüksek Öğretin Kurumu’nun hazırladığı yabancı dil sınavlarından 60 puan almaları durumunda hazırlık okumadan lisans eğitimine başlayabilirler.

Kariyer Hedefleri

Ana Bilim Dalımızdan mezun olan öğrencilerimiz Arapça öğretmeni olmanın yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı gibi ihtiyaç duyulan tüm bakanlıklarda ve Diyanet İşleri Başkanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü gibi birimlerde öğretmen, çevirmen ve uzman olarak iş bulma imkânlarına sahiptir. Ayrıca yüksek lisans ve doktora çalışmalarıyla akademik hayata da atılabilmektedirler.