Klinik Bilimler Bölümü

Hakkımızda

Klinik Bilimler Bölümü;  Veteriner Hekimliği mesleğinin, klinik hayvan sağlığı alanında faaliyet gösteren Cerrahi, İç Hastalıkları, Doğum ve Jinekoloji ile Dölerme ve Suni Tohumlama Anabilim Dalı olmak üzere 4 Anabilim Dalından oluşmaktadır.
Veteriner Fakültesi öğrencileri klinik uygulama dersleriyle Cerrahi, İç Hastalıkları, Doğum ve Jinekoloji ile Dölerme ve Suni Tohumlama anabilim dallarında dönüşümlü olarak uygulamalarına devam ederler. Teorik derslerin yanı sıra öğrenci klinik uygulama dersleriyle de pet hayvanları ve çiftlik hayvanlarının hastalıklarının tanı ve tedavileri konusunda deneyim ve beceri kazanırlar. Uygulamaya dayalı bilgileri uygulamalı olarak, yapılacak olan hayvan hastanesinde ve Eğitim-Uygulama ve Araştırma Çiftliğinde yaptırılacaktır. 
Klinik Bilimler Bölümü bünyesinde yer alan Cerrahi Anabilim Dalı, evcil hayvanların görüntüleme (Radyografi, tomografi, ultrasonografi), anestezi ve cerrahi müdahalelerini içeren alanlarda araştırmalar yapmakta ve hayvan sağlığı alanında klinik hizmetler sunmaktadır. Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dalı, evcil dişi hayvanların genital sistem sağlığı ve hastalıkları alanında araştırmalar yapmakta ve hayvan sağlığı alanında klinik hizmetler sunmaktadır. İç Hastalıkları Anabilim Dalı, evcil hayvan sağlığında geniş bir yere sahip olan dahili hastalıklar konusunda araştırmalar yapmakta ve hayvan sağlığı alanında klinik hizmetler sunmaktadır. Dölerme ve Suni Tohumlama Anabilim Dalı, erkek hayvanların androlojik sağlığı ve hastalıkları üzerine lisans düzeyinde eğitim vermekte ve hayvan sağlığı alanında klinik hizmetler sunmaktadır.