Veteriner Fakültesi

Doç. Dr. Derya KARATAŞ YENİ

Karataş Yeni Aydın’da doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Sivas’ta tamamlamıştır. 2004 yılında Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden mezun olmuştur.2006 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı’na veteriner hekim olarak atanmıştır. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Veteriner Mikrobiyoloji Anabilim Dalı’nda, “Francısella tularensis'in muhtemel rezervuar hayvanlar ve koyunlarda laboratuvar tanısı” isimli teziyle 2013 yılında doktorasını tamamlamıştır. 2021 yılına kadar Tarım ve Orman Bakanlığında Dr Veteriner hekim olarak çalışmalar yapmıştır. Tarım Bakanlığı’nda çalışma süresince Almanya ve Hollanda’da Salmonella referans Laboratuvarları temsilciliği görevleri yürütmüştür. 2022 yılında Necmettin Erbakan Üniversitesi Veteriner Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı’na Dr.Öğretim Üyesi olarak atanmıştır. Aynı yıl Anabilim Dalı Başkanlığı görevine başlamıştır. 2023 yılında Doçentlik unvanı alan Karataş Yeni, Necmettin Erbakan Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ne Dekan yardımcısı olarak atanmıştır. Alanı ile ilgili çok sayıda ulusal ve uluslararası kitap ve makalesi bulunmaktadır. Evli ve 2 çocuk annesidir.