Uygulamalı Bilimler Fakültesi
02.12.2019

Konşimento Hukuku Konferansı

Fakültemiz Ulaştırma ve Lojistik Bölümü “Konşimento Hukuku” konulu bir konferans düzenledi. NEÜ  Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda Ahmet Aytoğan tarafından verilen konferansa dış ticaret şirketleri, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci  katıldı. Dünyada ve Türkiye’de Lojistiğin öneminin sıkça vurgulandığı toplantıda Ulaştırma ve Lojistik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selda Başaran Alagöz, katılımcı firmalara teşekkür etti. Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet Diken, yaptığı konuşmada İşbaşı eğitiminin ve yabancı dilin önemine değindi ve  aranılan eleman olan, Fakültemiz  öğrencilerine diploma yanında tecrübe kazandırıldığını ifade etti. Yaklaşık 3 saat konferans veren Origin Lojistik’ten Ahmet Aytoğan; konşimento, Seawaybill, Konşimento içeriği ve yükleme talimatı ilişkisi, Konşimentodan kaynaklı sorunlar ve bunların uluslararası çözümleri, Akreditif, Akreditif ve rezervler, Konşimento ve Türk Ticaret Kanunu, ICC UCP600 ve ISBP745T kuralları, Incoterms konularında detaylı bilgiler verdi. Konya firmalarının sorularına da cevaplar veren Aytoğan, şirketlerin dış ticaret konusunda bilgilerinin eksik olduğuna dikkat çekti. Konyalı dış ticaret şirketleri bu tür konferansların devamının gelmesini istediler ve Üniversitemize, Fakültemize bu etkinlikten dolayı teşekkür ettiler. Program sonunda Dekan Yardımcısı Dr.  Öğr. Üyesi Metin Yıldırım, Raytaş Demiryolu Taşımacılık A.Ş. yönetim kurulu üyesi ve Genel Müdürü Mehmet Gültekin’e, Prof. Dr. Selda Başaran Alagöz, Origin Lojistics Genel Müdürü Yüksel Kahraman’a ve Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Oktay Dündar da konuşmacı Ahmet Aytoğan’a plaket takdiminde bulundu.