Uygulamalı Bilimler Fakültesi
14.11.2019

Konya Ticaret Odası Başkanı Fakültemizde

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Uygulamalı Bilimler Fakültesi (UBF) bünyesinde bulunan Uluslararası Genç Ticaretçiler Öğrenci Topluluğu’nun düzenlediği “Ticaret ve Dönüşüm” konulu bir konferans verdi.

Uygulamalı Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansa Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya MIZIRAK, UBF Dekanı Prof. Dr. Ahmet DİKEN, öğretim Üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Uluslararası Genç Ticaretçiler Öğrenci Topluluğu Başkanı Berkan Konrat’ın açış konuşmasının ardından UBF Dekanı Prof. Dr. Ahmet Diken, Öğrenci topluluklarının etkinliklerine destek verdiklerini belirterek, son zamanlarda dünyada gelişen siyasi ve ekonomik olaylara değindi ve öğrencilerin piyasanın beklediği dış ticaret ve yabancı dil  bilgisinin daha da artırılması gerektiğini, bunun için de Fakültemizde Uluslararası Ticaret Bölümü’nde “İsteğe Yabancı dil hazırlık programı” açtıklarını ifade etti.

Aynı zamanda TOBB Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, TOBB ve KTO’nun kuruluş ve yapısı, işleyişi konularında bilgiler sunarak dünyadaki ekonomik krizlerine değindi. Dünyanın en önemli sorununun Gelir Dağılımı Adaletsizliği olduğunu belirten Selçuk Öztürk, siyasi ve ekonomik krizler oldukça bu sorununun devam edeceğini bildirdi. Siyaset ve ekonominin içiçe olduğunu kaydeden Öztürk ” Savaşların sebebi ekonomiktir. Siyasi istikrar varsa ekonomik istikrar, ekonomik istikrar varsa siyasi istikrar vardır. Suriye ve Irak’taki olaylar Ülkemizi olumsuz etkilemiştir. E-İhracat ve E-Ticaret gittikçe gelişiyor. Bilgi ve teknoloji stokunu artırmamız gerekiyor. Beşeri sermayeye ihtiyacımız çok. Girişimci olmak zorundayız. Öğrenciler okul sonrası hep kamuda çalışmayı düşünüyor. Özel sektörü düşünmüyorlar. Yeni girişimcilere ihtiyacımız var. İki yabancı dil bilmeniz gerekir. Dünyayı ve ekonomiyi takip edin.Tarih,coğrafya ve gençlik gibi zenginliklerimiz var.”dedi. Konya’da Dijital Dönüşüm Merkezi kurma çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Selçuk, gençlere başarı ve mutluluklar diledi.

Konferans sonrası KTO Başkanı Selçuk Öztürk’e günün anısına hediyesi NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya MIZIRAK tarafından verildi.