Uygulamalı Bilimler Fakültesi
25.10.2019

Çaresizseniz , Çare Sizsiniz!

Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nde düzenlenen “Girişimcilik Başarı Hikayeleri” konulu konferans büyük beğeni aldı.

Uygulamalı Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansta, Selçuk Üniversitesi İİBF Öğretim Üyesi ve Selçuk Üniversitesi Bölgesel Gelişme Uygulama ve  Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mahmut Tekin, girişimcilik konusunda bilgiler verdi. Konferans öncesi konuşma yapan Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Diken, çok sayıda öğrenci ve öğretim elemanı yetiştiren hocaların hocası Mahmut Tekin’i Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde misafir etmekten mutluluk duyduklarını belirterek, öğrencilerimizin en iyi şekilde yetişmeleri için derslerin yanı sıra bilimsel, kültürel, sosyal etkinlikler düzenlemeye devam edeceklerini ifade etti.

Çağımızın Girişimcilik Çağı olduğunu bildiren Prof. Dr. Mahmut Tekin, küçük girişimlerin ve iş fikirlerinin desteklenmesi gerektiğini belirterek UBF öğrencilerine hayallerini ve fikirlerini anlatmalarını istedi. Girişimcilik başarı hikayelerini videolarla öğrencilere seyrettiren ve başarılı girişimcilerin özelliklerini anlatan Prof. Dr. Mahmut Tekin, sorularına doğru cevap veren öğrencilere Girişimcilik kitaplarından biri olan  “Hayallerin Gerçeğe Dönüşümü Girişimcilik” kitabını imzalayarak hediye etti. Sosyalleşmenin artmasında öncü rol oynayan öğrenci kulüplerinin ve topluluklarının üniversite hayatında oldukça önemli olduğunu belirten Tekin, UBF öğrenci topluluk üyelerinden topluluk amaçları hakkında bilgi alarak bu konuda UBF’ ye takdirlerini sundu.

Prof. Dr. Mahmut Tekin, girişimcilik isteğini öğrencilerin kendisinden duymanın kendinde büyük bir mutluluk oluşturduğunu dile getirerek şunları söyledi: “Her birey bir girişimcidir. Öğrenci kardeşlerim sizler birer kariyer girişimcisisiniz. Çaresiz olmayın, çare, sizsiniz. Yeteneksiz olmayın yetenek, sizsiniz. Ümitsiz olmayın, ümit, sizsiniz. Seviyorsanız, sevilirsiniz. Bilimde rahatlık ve ferahlık vardır, bu ise bize genişlik ve derinlik kazandırır. Gözlem yapmak, başarılı bir girişimciliği beraberinde getirir ve başarının sırrı; temelde emek, sabır, başarısızlık ve ısrar gibi birçok unsura bağlıdır.”

Konferans sonrası Prof. Dr. Mahmut Tekin’e günün hatırasına UBF Dekanı Prof. Dr. Ahmet Diken tarafından hediye takdim edildi.