Uygulamalı Bilimler Fakültesi
19.07.2019

“15 Temmuz Darbe Girişimi” Konulu Söyleşi

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla Fakültemiz ve Turizm Fakültesi’nin ortaklaşa düzenlediği bir söyleşi gerçekleşti.

Fakültemiz Konferans Salonu’nda Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Diken, Turizm Fakültesi Dekanı H. Bahadır Akın, öğretim elemanları, idari personel ve öğrencilerimizin katıldığı “Türkiye’de darbelerin geçmişi ve Batı medyasının tutumu açısından 15 Temmuz darbe girişiminin değerlendirilmesi” konulu söyleşide, konuşmacı Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu Öğr. Gör. Dr. Şeyma Akın, önemli tespitlerde bulundu. “28 Şubat ve sonrasında Batı Medyasının tutumuyla” ilgili çalışmaları bulunan Öğr. Gör. Dr. Şeyma Akın,  Türkiye’nin darbe geçmişini değerlendirerek halkın bu darbe girişimine gösterdiği sıra dışı tepkiyi ele aldı. Ülkemizde geçmiş tecrübelerin halkın tepkisi ve tutumu üzerinde ne gibi etkileri olduğunu  ortaya koyan Dr. Şeyma Akın,  Batı medyasının Türkiye’de yaşanan darbelere ilişkin tutumunu örnekleriyle anlattı.  Söyleşi’de, Türkiye’de geçmişte yaşananlara yönelik tavır ile 15 Temmuz’a yönelik haber örnekleriyle ülkede yaşananlara karşı taraflı bir tutumun olduğunu belirten Akın,  bu tavrın siyasi anlamda etkileri olduğunu ifade etti. Söyleşi katılımcıların soruları ve katkıları ile sona ererken konuşmacı Öğr. Gör.Dr. Şeyma Akın’a günün anısına UBF Dekanı Prof. Dr. Ahmet Diken tarafından hediye takdim edildi.