Uygulamalı Bilimler Fakültesi
23.05.2019

15 Temmuz’u Unutmayacak, Unutturmayacağız

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi darbeci askerlerin halka kurşun sıktığı kalkışmada, bacağından yaralanan 15 Temmuz Gazisi  Konyalı Halit Şener, 15 Temmuz’da yaşadıklarını  üniversiteli öğrencilere  anlattı.


Necmettin Erbakan Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen “ 15 Temmuz ve Milli Birlik” konulu söyleşi UBF Konferans Salonu’nda gerçekleşti.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından 15 Temmuz Gecesi’ni anlatan bir video gösterimi yapıldı. Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Diken, 15 Temmuz’u unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını ifade ederek,  15 Temmuz gecesi demokrasimize, birliğimize ve kardeşliğimize kast eden, kabul edilemez darbe girişiminin ardından sağduyunun, birliğin ve beraberliğin galip gelmesini çok önemli bulduğunu ifade etti. Ülkemizin içinde bulunduğu coğrafyada güvensizlik ortamının her geçen gün arttığını belirten Prof. Dr. Ahmet DİKEN, iç ve dış düşmanlara karşı fırsat vermemek için milli birlik ve milli dayanışmanın her geçen gün daha da önem kazandığını söyleyerek “O gün yaşananları bir daha genç nesillerin yaşamamasını istiyoruz. O gece oraya gelenler, vatanını seven, milletini seven, bayrağı, ezanı için yola koyulan gençlerdir. Siz değerli gençlerimiz çok çalışmalısınız.. Dinini iyi niyetli ve güvenilir ellerden, sahih kaynaklardan öğrenmelisiniz.. Şehitlerimizi rahmetle gazilerimizi minnetle anıyoruz.” dedi.15 Temmuz gecesi kendi yaşadıklarından da örnekler veren Prof. Dr. Ahmet DİKEN, 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutladı.


15 Temmuz gecesi Konya’da askeri bir hareketlilik görmeyince bir arkadaşı ile Ankara’ya giden 15 Temmuz Gazisi Halit Şener, o geceyi anlattı. Zaman zaman duygusallar anlar yaşanan söyleşide Halit ŞENER, binlerce insanın Genelkurmay Başkanlığı’nın önünde direndiğini, kendisinin de orada bulunduğunu ifade eden Halit Şener, O gece okunan selaların ne kadar güzel ve hoş olduğunu  duyamadıklarını, ne yapacaklarını bilmeden yola koyulduklarını ifade etti. Halit Şener şunları söyledi: “Ben de Genelkurmay kapısının önündeydim. Orada bekleyen askerlerin silahları bize doğrultulmuş değildi. ‘Emir kuluyuz abi’ diyen askere ‘Allah’ın kulu olunur. Suç işliyorsunuz. Halka silah mı doğrultacaksınız? Bırakın geçelim’ dedim. Sonra sol ayağım kaymaya başladı. Hiçbir şey anlamadım ve hissetmedim. Yan tarafıma doğru düşmeye başladım. Ayağıma baktığımda büyük bir et parçasının koptuğunu gördüm, kan kaybı başladığını hissettim. ‘Ölüm anı bu olsa gerek’ diye düşündüm. Ruhum sanki yavaş yavaş çekilmeye başlıyordu. Beni araca doğru götürdüler. Sadece; ‘Hamile eşim var. Aileme haber etmeyin’ dediğimi hatırlıyorum.” Şimdiye kadar 8 ameliyat geçirdiğini belirten Halit Şener, tedavisinin sürdüğünü de söyleyerek gençlere vatanımıza sahip çıkılmasını, şer güçlere karşı dikkatli olunmasını da ifade etti. Şener” Darbenin hizmet ettiği dış güçlerin başta Amerika Birleşik Devletleri: FETÖ ile bizi bizimle, kendi parçamızla vurdular, tıpkı Suriye’de DAEŞ’i kullanarak diğer müslümanları öldürdükleri gibi. Devlet kutsaldır ve masumdur, bu darbeci insanlara (hainlere) devletimizi emanet etmemeliyiz. Biz bu insanlara (hainlere) halen merhamet gösteriyoruz, bu bizim en büyük zaafımız. Dolayısıyla ülkemizin yeni  FETÖ’lere  gebe olduğundan endişe duyuyorum. 15 Temmuz’un kahramanları, bu millettir. Ortak görüşümüz, Bu Ülkedir. 15 Temmuz gecesi, milletin bir arada duruşu ve tavrıdır. Hedefimiz bu ülkedir ve gençler bu uğurda idealist olmalıdır.” dedi. Söyleşi sonrasında 15 Temmuz Gazisi Halit Şener’e , Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Diken tarafından günün anısına hediye takdim edildi. Söyleşi sonrasında, UBF öğrencileri Gazi Halit Şener ile fotoğraf çektirdiler.