Uygulamalı Bilimler Fakültesi
12.04.2019

Konya Lojistik Zirvesi

Necmettin Erbakan Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Lojistik Bilgi Topluluğu tarafından düzenlenen “Konya Lojistik Zirvesi” büyük beğeni topladı. Akademisyenler, işadamları, Lojistik sektör çalışanları, üniversiteler ve liselerin lojistik bölümleri öğrencilerinin katıldığı ve Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen zirvede, lojistik sektörünün gelişimi ve geleceği konularına değinildi.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Necmettin Erbakan Üniversitesi Lojistik Bilgi Topluluğu  Başkanı Tolgay Özdemir, “Bu etkinliğimizde bizleri yalnız bırakmayan değerli hocalarıma ve katılımcılara ve sponsorlarımıza teşekkür ediyorum. Bu etkinliğimizi 13 günde planladık ve son bir haftada katılımcılarımıza bilgi verdik. Bizler bir amaç uğruna bu üniversiteye geldik ve 4 senemizi doldurduk. Arkamızda ve yanımızda her daim duran hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Hocalarımızın desteği ve bilgi birikimleri ile buralara geldik. İnşallah buradan mezun olduktan sonra da daha iyi yerlere geleceğimizi inanıyorum” dedi. Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Diken, ülkemizin önemli bir süreçten geçtiğini ifade ederek  “ Ülke olarak genç nüfusumuz var ama genç işsizlik oranı yüksek. Bunun çaresi üretimdir. Bizim ülkemizin döviz problemi var. Dış ticaret açığımız ve cari açığımız var. Büyüme hızımız azaldı. Bizlerin mutlaka dış ticaret dengesi vermemiz hatta dış ticaret fazlasını vermemiz gerekiyor. Bunun çaresi ihracattır yani üretimdir. Bir ülkede üretim var ise, büyümek istiyor ise, gelişmek istiyorsa o ülke ihracat yapmak zorunda.Üretim ve ticaret lojistiksiz olmaz. Mesleğiniz için geleceğiniz için ümit var. 2018 yılı büyümesinde ihracatın payı çok yüksek. Dış ticaretteki gelişmeler için, Lojistik gelişmek zorunda.  Lojistik Bilgi Topluluğu Kurucu Başkanı Tolgay Özdemir ve çalışma arkadaşlarına, Fakültemiz Ulaştırma ve Lojistik Bölümü hocalarıma göstermiş oldukları gayret ve çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Gençlere de tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Ahmet Diken, gençlere kendilerini geliştirmelerini, farkındalık oluşturmalarını, dış ticaret ve lojistik bilgilerinin yanısıra  yabancı dil öğrenmeleri gerektiğini de belirtti.

Konya Lojistik Zirvesi’nin sabah oturumunda; Recep KOCA (Depo Otomasyon Sistemleri ve Depo Süreçleri), Prof. Dr. Mehmet TANYAŞ (Tedarik Zinciri Yönetimi), Ali Osman ŞENYURT (Tehlikeli Madde Karayolu Taşımacılığı), Muhammet Emin DİNÇASLAN (Mersin Limanı ve Dış Ticaret) konuşurken, öğleden sonraki oturumlarda, Halit KAYA (Lojistik Kariyer), Güney GEDİK (Lojistiğin Geleceği), Özgür AKIN (Bilişim Sistemleri ve Gelişmeler), Gürkan KAVRAZLI (Lojistikte İnsan Kaynakları), Tuncay AYDIN (Mezunlardan Beklentiler) öğrencilere önemli bilgiler aktardılar.

Zirve sonunda konuşmacılara plaket ve hediyeleri fakültemiz Dekan Yardımcıları ve Ulaştırma ve Lojistik Bölümü öğretim üyeleri tarafından verildi.